Събития Мини Марица изток с 16.6 млн. лв. счетоводна печалба за октомври 2009 г.

Мини Марица изток с 16.6 млн. лв. счетоводна печалба за октомври 2009 г.

Неделя, 15 ноември 2009 г., 22:04
Размер на буквите

С добив от 2 854 146 тона въглища през октомври 2009 г. Мини Марица-изток ЕАД приключва един успешен месец. Изпълнението на бизнес плана е 101%. Този резултат възлиза на 119%, сравнен със същия период на миналата година. Изкопани, транспортирани и насипани са 7 609 100 куб. метра земна маса. Счетоводната печалба за месеца е 16.625 млн. лева, благодарение на което натрупаната до края на септември загуба от 18.559 млн. лева е редуцирана до 1.934 млн. лева.

За същия период на миналата година печалбата е била 6.314 млн. лева. Приходите за миналия месец са близо 49.400 млн. лева при 41.6 млн. лева за октомври 2008 г. Задълженията към доставчиците на компанията са намалени с 1 млн. 879 хил. лева.
Успоредно с това дружеството е извършило плащанията по ДДС, които са над 6 млн. лева само за изтеклия месец, и е осигурило средствата за навременното изплащане на работните заплати, както и за задълженията към бюджета за данъци и осигуровки, информира вестник Старозагорски новини.
Финансово-икономическият анализ на резултатите за октомври потвърждава правилната проактивна стратегия на оглавяваното от доц.д-р Тодор Тодоров въгледобивно дружество, която залага на привличане на финансови ресурси, повишена ефективност на производствените практики, редуциране на задълженията и свиване на разходите. Екипът е последователен в осъществяване на избраната концепция да се управляват процесите, а не фактите, уверяват от пресцентъра на дружеството. Близката задача е постигането на положителен резултат в края на годината, а дългосрочната - завършване на трудния и продължителен процес за промяна на икономическата макрорамка на компанията.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |