Събития Изложение за био земеделие ще се проведе през март 2012 г. в Пловдив

Изложение за био земеделие ще се проведе през март 2012 г. в Пловдив

Неделя, 20 ноември 2011 г., 16:46
Размер на буквите
земеделие био хранене Стара Загора

Специализирана изложба, която показва всички аспекти на бизнеса с биопродукти, ще се проведе за първи път от 6 до 12 март 2012 г. в Международен панаир Пловдив. БиоАгра се организира в рамките на Международната селскостопанска изложба Агра. Тя отново ще бъде под егидата на Министерството на земеделието и храните, както и още три панаирни прояви.

Това са Международната изложба за лозарство и винарство Винария (15-18 март 2012 г.), Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии Фудтех (15 - 18 март 2012 г.) и Природа, Лов, Риболов (28.03 - 01.04.2012).

БиоАгра проследява цялата верига на екологичното производство - земеделски и животновъдни ферми, сертифициращите и консултантски фирми, магазини, хотелите и ресторанти, предлагащи здравословни храни и изделия. На нея ще се представят също неправителствени асоциации и специализирани издания.
В световен мащаб пазарът на био продукти е един от най-бързо развиващите се, а България е сред сериозните претенденти за водещо място в него. Подходящият климат и делът на чистата земя, който е над 80% от обработваемите площи, създават предпоставки за бум на еко земеделието у нас. Само за една година сертифицираните площи са се удвоили и вече обхващат 25 600 хектара, а броят на лицензираните производители, преработватели и търговци е нараснал със 76% през 2010 г. Тези данни нареждат България на челните места в Европейския съюз по темп на развитие на биологичното селско стопанство, заявиха от Министерството на земеделието и храните неотдавна.

Производството на еко храни беше основен акцент на Агра през последните 2 години. Заради големия интерес на бизнеса към този сектор, сега стартира и специализирано изложение. В неговата съпътстваща програма са включени конференция на тема Маркетинг в био земеделието и Вечер на био храните, организирани съвместно с посолството на Кралство Нидерландия и международната екологична фондация Авалон - Холандия. В България тя работи от няколко години и е един от пратньорите в европроекта Новото тракийско злато, с чиято помощ в Източните Родопи ще се развиват био земеделие и екотуризъм.

Фондация Авалон и Агроекологичният център към Аграрния университет са партньори на Международен панаир Пловдив в осъществяването на идеята за изложбата БиоАгра. Тя ще събере фирми, научни институти и експерти от всички сфери на биологичното земеделие и животновъдство, на производството на еко продукти и търговията с тях.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |