Събития Дават ултиматум на болницата в Казанлък да си плати лекарствата

Дават ултиматум на болницата в Казанлък да си плати лекарствата

Четвъртък, 12 ноември 2009 г., 21:17
Размер на буквите

Немска фармацевтична компания е дала 10 дни на управителя на МБАЛ - Казанлък, д-р Кети Маналова да бъдат разплатени старите задължения за лекарства. Това е поредното сериозно предупреждение, отправено за по-малко от три седмици от доставчици на лекарства и консумативи. Според запознати става дума за фирмата Либра.

180 хиляди лева са просрочените вече задължения към немската компания от страна на болницата, обслужваща население от пет общини. Заради неизплащане на дължими суми и към фирма доставчик на гориво за линейките и автомобилите на болницата, през миналата седмица, в разгара на грипната епидемия, са блокирани временно и картите за зареждане.
Тежката ситуация с парите в казанлъшката болница е от близо четири години, но с цялата си тревожност проблемът бе поставен през миналата година. Тогава стана ясно, че неразплатените средства са за над 3 милиона лева, колкото са и болничните активи, и на практика болницата е пред фалит. Заради поредицата сериозни дебати тогавашният дългогодишен управител на МБАЛ - Казанлък д-р Христо Христов подаде оставка. Съкратен бе и икономическият директор на болницата. Исканията за болнични ревизии и носене на наказателна отговорност от страна на евентуални извършители на злоупотреби си останаха само на думи. Междувременно поредица проверки доказаха с категоричност, че дълговете са натрупани основно и вследствие на недофинансиране на болнични дейности, пише вестник Старозагорски новини.
Според запознати, натискът от страна на фирми-доставчици на медикаменти и консумативи към казанлъшката болница се е увеличил драстично след изявление на висши представители на управляващите, че предстои закриване на сериозен брой общински болници. Притеснението, че няма да приберат парите си, кара фирмите да оказват натиск и да търсят дължимото, заявиха запознати със ситуацията в здравното заведение.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |