Събития Музей Литературна Стара Загора ще има дом

Музей Литературна Стара Загора ще има дом

Вторник, 15 ноември 2011 г., 09:26
Размер на буквите

Първо редовно заседание проведе на 14 ноември 2011 г. новоизбраната Постоянна комисия по култура и вероизповедания при Общинския съвет на Стара Загора. С изключение на доайена на съветниците Христо Бонев, останалите шестима са за първи път в тази комисия.

Тя е с председател Радка Савова от ПП Атака, коренячка старозагорка, икономист, 12 години главен експерт в отдел Култура и вероизповедания на Общината. Зам.-председател е Петко Петков (ПП ГЕРБ) - педагог, художник и писател, председател на галерия ВИК. Христо Бонев и 28-годишният Добрин Янков също са от управляващата партия. Висшето образование на Янков е Противодействие на обществното и опазване на обществения ред. Работи във фирма за маркетинг и реклама. Юсни Ибрям е от ДПС. Той е завършил Механотехникума в Стара Загра, семеен е и работи в частна фирма. 36-годиишната Бояна Буюклиева е представител на БСП. Тя е магистър по специална педагогика и е асистент в Педагогиическия факултет на Тракийския университет. Има две големи деца. Неврохирургът д-р Мариус Кирков е също от БСП, информира вестник Старозагорски новини.

На прима виста съветниците поставиха своите стратегически за мандата задачи: намиране на дом за бездомния вече 20 години уникален музей Литературна Стара Загора; четири години след построяването и обзавеждането отваряне на вратите на Културно-информационния център в квартал Лозенец; уточняване на функционалната характеристика на бившето кино Желю Диманов, занемарено преди поовече от 10 години; възстановяване на дейността на заключения Център за научно-техническо творчество.
Предложенията са за изнесени заседания на комисията по читалища и културни институти за по-бързо и ефективно решаване на проблемите.

Единодушно бяха приети постъпилите предложения за следващата сесия, която ще се проведе на 24 ноември т.г.: определяне на представители за Областния съвет за развитие; на Регионалното движение за развитие на общините; за дружествата със смесено участие; за Сдружение Управление на отпадъците. Старейшиините подкрепиха предложението за провеждане на спешни и неотложни ремонти в училищата и детските градини.
Спорна работа и желание за съвместна дейност - на администрацията и постоянната комисия, пожелаха в началото на заседанието кметът Живко Тодоров, заместникът му по хуманитарните дейности Иванка Сотирова и председателят на Общинския съвет Емил Христов.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |