Събития В София отказаха да гледат мярката на тримата старозагорски полицаи

В София отказаха да гледат мярката на тримата старозагорски полицаи

Четвъртък, 12 ноември 2009 г., 21:14
Размер на буквите

Софийски градски съд отказа да гледа мярката за неотклонение на тримата полицаи от ОДМВР - Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Софийска градска прокуратура. Съдът е счел, че това дело не е от неговата компетентност, а в компетентността на Старозагорския окръжен съд. Тъй като наложената им 72-часова мярка за неотклонение изтече вчера, най-вероятно господата ще бъдат пуснати.

Новината за ареста на тримата редови полицаи от групата за охрана на масови мероприятия в сектор "Охранителна полиция" при ОДМВР - Стара Загора, беше съобщена ден по-рано от пресцентъра на МВР. Арестите са били резултат от съвместните действия на ГДБОП и дирекциите "Вътрешна сигурност" и "Инспекторат", реализирани под ръководството на Софийска градска прокуратура. Старозагорските полицаи бяха задържани в Националната следствена служба. Техните инициали са А.Я., Д.Д. и К.Д и срещу тях са повдигнати обвинения по чл. 143 и чл. 214 във връзка с чл. 321 от НК за организиране на престъпна група за принуда и изнудване. Завчера от пресцентъра на МВР припомниха, че министър Цветан Цветанов разпореди комплексна проверка на Областната дирекция на МВР в Стара Загора след доклад на Дирекция "Инспекторат" по повод сигнали, свързани с дейността на бившия директор комисар Тончо Михайлов, който беше освободен от длъжност със заповед на вътрешния министър на 7 септември, припомня вестник Старозагорски новини.
Дело по мярката за неотклонение на тримата ще има. До редакционното приключване на броя обаче не стана известно кога ще се гледа и дали в Стара Загора.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |