Събития Ротарианците в България ще се борят с неграмотността (видео)

Ротарианците в България ще се борят с неграмотността (видео)

Неделя, 13 ноември 2011 г., 12:47
Размер на буквите
Анелия Дошева

През ротарианската 2011 - 2012 година ще акцентираме на работата с младите хора и на борбата с неграмотността, съобщи в Стара Загора първата жена Дистрикт Гуверньор на Ротари Дистрикт 2482 – България Анелия Дошева. За тази цел е проведена среща с представители на образователното министерство, за да се обсъди работеща програма.

Анелия Дошева участва в национален семинар за обучение на лидерския екип. Президентът на хуманитарната организация проведе среща с кмета на Стара Загора Живко Тодоров и с членовете на Ротари клуб - Стара Загора.

Ще продължим работата и по програмата Полио плюс, с която ротарианското движение цели 100% да елиминира детския паралич, който е факт в още 4 държави по света, каза Анелия Дошева.

Анелия Дошева

Ротари България и клубовете в страната ще подкрепят и в бъдеще със стипендии деца с високи резултати в различни сфери. Ще бъдат подпомагани социални домове и ще продължи програмата по превенция на заболяванията на простатата.

Ротари клуб - Стара Загора осигурява дарение за 200 000 долара на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович под форма на оборудване и важни консумативи, което предстои да бъде доставено. Това съобщи Николай Шопов от Ротари клуб - Стара Загора, който през следващата ротарианска година ще бъде асистент Дистрикт Гуверньор.

Бъдещият президент на Ротари България - доц. Валентин Стоянов от Ротари клуб - Стара Загора заяви, че една от задачите е на фонтана пред сградата на община Стара Загора е да бъде поставен монумент. Предложението ще бъде обсъдено с новата местна администрация.

Г-жа Анелия Дошева откри и новата информационна табела на Ротари клуб - Стара Загора. Тя е поставена на входа на хотел Верия. В една от залите на хотела ротарианците провеждат своите редовни срещи.

Ротари е най-голямата частна хуманитарна организация в света и има 106-годишна история. В Ротари членуват над 1 200 000 души от над 200 страни. В България има 85 клуба с над 2300 ротарианци.

Анелия Дошева Ротари Стара Загора Анелия Дошева Ротари Стара Загора
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |