Събития Областният управител на Стара Загора Йордан Николов е един от тримата нови заместник-кметове на общината

Областният управител на Стара Загора Йордан Николов е един от тримата нови заместник-кметове на общината

Сряда, 09 ноември 2011 г., 13:09
Размер на буквите
зам.-кмет Стара Загора

Областният управител на Стара Загора Йордан Николов стана зам.-кмет на община Стара Загора и ресорът, за който ще отговаря е Общинска собственост и стопанска политика. Това съобщи кметът Живко Тодоров при представянето на екипа си. Зам.-кмет по строителството и инвестициите е инж. Янчо Калоянов, собственик на фирма за проектиране на строителни конструкции. Зам.-кмет по хуманитарните дейности е Иванка Сотирова - дългогодишен директор на ГПЧЕ Ромен Ролан.

Ще работя за гарантиране на прозрачност при обществените поръчки и за привличане на повече средства от европейските фондове, каза пред журналисти инж. Янчо Калоянов.

Иванка Сотирова обяви, че е приела до стане част от екипа, защото вярва на настоящия кмет Живко Тодоров, когото познава и като бивш учиник на гимназията с преподаване на чужди езици Ромен Ролан.

Гордея се, че Живко Тодоров ми даде възможността да стана част от екипа му и не смятам, че оттеглянето ми от поста областен управител е стъпка надолу, защото никога не съм се водил от кариеристични подбуди, каза Йордан Николов.

Към момента няма да има промени сред директорите на дирекции. Всеки, който си върши добре работата, ще остане в общината. Безпринципни смени на кадри няма да се правят, увери Живко Тодоров. Предстои следващата седмица да бъде обявен конкурс за секретар на общината. На този етап не е обсъждана кандидатура за областен управител.

Живко Тодоров съобщи още, че няма да се налага актуализация на бюджета, защото община Стара Загора е в добро финансово състояние и годината ще завърши без дефицити. Предстои изплащане на кредит в размер на 600 000 лева към Пощенска банка, теглен от предишни управления на общината, както и погасяване на 4 млн. лева от облигационния заем.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |