Събития Ще отпушват задръстените кръстовища и улици в Стара Загора

Ще отпушват задръстените кръстовища и улици в Стара Загора

Четвъртък, 12 ноември 2009 г., 12:13
Размер на буквите

Една от първите задачи на новото ръководство на КАТ - Стара Загора, е ликвидиране, доколкото е възможно, на "тапите" при движението в града на липите. Началникът Стефан Конов сподели, че вече е започнало замерването на трафика по най-натоварените улици и кръстовища. Данните показвали, че най-сериозно е положението в пиковите часове в петък. Особено проблемно било кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Христо Ботев".

В тази връзка имало идея да се забрани паркирането по "Христо Ботев", а по улицата да се регламентират две платна за движение в посока запад и едно в посока изток. Според специалистите, ширината на "Хр. Ботев" позволявала подобно решение.
Обсъждало се и предложение на началника на РПУ Петко Петков автобусите, обслужващи енергийния комплекс "Марица-изток", да не се движат по бул. "Патриарх Евтимий", а да влизат в Стара Загора от източна и западна посока, което значително би облекчило трафика в централната градска част, пише пише вестник Старозагорски новини.
"Това са само първите ни стъпки, а целта е да огледаме всички конфликтни точки в града и да намерим решения за повишаване безопасността на движението", каза Конов. Амбицията на новия директор на ОД на МВР Алекси Алексиев и лично неговата била старозагорци да почувстват реалните резултати от работата им в най-близко време. Затова Конов щял да се вслушва внимателно в мненията както на специалистите по организацията на движението, така и на обикновените граждани.
Другият проблем, при решаването на който началникът на КАТ щял да бъде безкомпромисен, бил свързан с ограничаването на случаите на корупция. Конов допълни, че ще сложи точка на деленето на нарушителите на наши и ваши. Законът бил еднакъв за всички и нямало да се прави разлика какво служебно положение заема виновният, нито пък каква е партийната му принадлежност.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |