Събития Иван Иванов се оттегля от ръководството на ДСБ

Иван Иванов се оттегля от ръководството на ДСБ

Вторник, 01 ноември 2011 г., 21:06
Размер на буквите

Народният представител от Синята коалиция Иван Иванов възнамерява да се оттегли от поста заместник-председател на ДСБ, за да даде шанс на младите, съобщи той на пресконференция. Това ще стане на предстоящата на 26 ноември в София Национална отчетно-изборна конференция на партията.

Той определи като катастрофален и печален резултатът от 1.95 на сто от гласовете на кандидатпрезидентската двойка Румен Христов - Емануил Йорданов, пише вестник Старозагорски новини. Според него експериментът се е оказал негоден, защото ръководството на другата партия от коалицията - СДС, е потърсило друг формат, смятайки, че съюзът със Софиянски и Бакърджиев може да донесе повече гласове, което демотивирало десните избиратели да дадат гласа си за тези кандидати. От друга страна обаче това показало, че Синята коалиция няма алтернатива в дясното пространство, което се доказва и от устойчивостта и изборните резултати в Стара Загора. Започваме серия разговори с ръководството на СДС, за да запазим коалицията, но това не зависи само от нас, посочи доайенът в ръководството на ДСБ.
Изборите в национален мащаб протекоха в условия на абсолютен организационене хаос, коментира още депутатът. По думите му отговорност за това носи ГЕРБ, която имала най-много представители както в Централната избирателна комисия, така и в общинските и секционните. Под предтекст да се избегне изборният туризъм от Турция стотици хиляди граждани бяха включни в забранителните списъци, което лиши много временно работещи в чужбина българи да гласуват, лишавайки ги от едно от основните човешки права, коментира той. Според него на много места е имало освен купуване на гласове и гласуване под натиск - със заплахи за бизнеса и различни санкции.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |