Събития Новата първа дама на България е компютърен специалист

Новата първа дама на България е компютърен специалист

Вторник, 01 ноември 2011 г., 09:30
Размер на буквите
Юлияна Плевнелиева

Съпругата на Росен Плевнелиев, избран за президент на България и всъпващ в длъжност през януари 2012 г. - Юлияна, е директор Информационни технологии и инфраструктура в Икономедия. Родена е през 1975 година и е с 11 години по-млада от съпруга си. Досега не е проявявала какъвто и да било афинитет към публичността.

Справка в търговските регистри показва, че Юлияна Плевнелиева е собственик на две фирми - Ателадиа консулт, която е с предмет на дейност покупко-продажба на недвижими имоти, и Ателадия, която се занимава със селски туризъм в Банско.
Още при влизането си във властта Плевнелиев, който, преди да стане министър, бе строителен предприемач, оглави класацията на най-заможните министри. В данните, подадени през 2010 г. например, той декларира, че държи на влог в банка над 1,7 млн. лева. Половинката му също има добри доходи. В декларацията си от 2011 г. Плевнелиев е посочил, че през 2010 г. Юлияна Плевнелиева е получила дивиденти в размер на 38 927 евро. В графата Други доходи по трудови правоотношения извън заеманата длъжност е написал, че съпругата му е получила 43 480 лева, пише вестник Телеграф.

Ще я покажа, когато му дойде времето. Така новоизбраният президент на страната отговори на въпрос в нощта след изборите кога ще представи съпругата си. Истината е, че откакто е публична личност, Плевнелиев ревностно се старае да запази семейството си далеч от прожекторите, за да не нарушава ритъма им на живот - както на Юлияна, така и на тримата им синове.

Децата са малки, трудно е да им обясним всичко, което се случва около мен. Големият син Филип е много повече в час. Той е на 11 години и половина, но ще свикваме, обясни Плевнелиев и допълни: Това е и огромното ни притеснение със съпругата ми. Баща президент, те все още са много малки, ще получават и двойки в училище, ще бъдат невинаги най-послушни и дисциплинирани. Притеснявам се, че ще търсят в подобни трудни ситуации,когато учителите им се карат, лесното обяснение: баща ми така, баща ми иначе...

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |