Събития Задържаха трима полицаи от Стара Загора

Задържаха трима полицаи от Стара Загора

Четвъртък, 12 ноември 2009 г., 12:12
Размер на буквите

Трима полицаи от ОДМВР - Старa Загора са арестувани. "Арестите са резултат от съвместни действия на ГДБОП и дирекциите "Вътрешна сигурност" и "Инспекторат", реализирани под ръководството на Софийска градска прокуратура", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Трима са задържани в Националната следствена служба. Те са заемали изпълнителски длъжности в системата на МВР - редови полицаи в групата за охрана на масови мероприятия в сектор "Охранителна полиция". Наложена им е 72-часова мярка за неотклонение. На А.Я., Д.Д. и К.Д. са повдигнати обвинения по чл.143 и чл.214 във връзка с чл.321 от НК. В хода на досъдебното производство предстои да бъдат установени други факти и обстоятелства по случая, пише пише вестник Старозагорски новини.
По неофициална информация, тримата старозагорски полицаи са зад решетките заради участие в организирана група, занимаваща се с изнудване и отвличане на хора.
От пресцентъра на МВР припомнят, че министър Цветан Цветанов разпореди комплексна проверка на Областната дирекция на МВР в Стара Загора след доклад на Дирекция "Инспекторат" по повод сигнали, свързани с дейността на бившия директор комисар Тончо Михайлов. Той беше освободен от длъжност със заповед на вътрешния министър на 7 септември.
По непотвърдена информация, в ареста е и Румен Буюклиев, известен в Стара Загора като Малкия Мук. На 8 и 9 октомври т.г. при специализирана полицейска акция с участието на НАП - Стара Загора, в склад, стопанисван от Малкия Мук, бяха иззети 6000 бутилки незаконен алкохол. Няколко дни по-късно вътрешният министър Цветан Цветанов заяви в Стара Загора, че "това лице, което е свързано с този алкохол, има някаква съпричастност към приятелските отношения с бившия директор на ОДМВР - Стара Загора". Цитатът е дословен.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |