Събития Близо денонощие спасители се бориха за живота на 110 пътници

Близо денонощие спасители се бориха за живота на 110 пътници

Сряда, 19 октомври 2011 г., 21:13
Размер на буквите

Близо денонощие продължи борбата за спасяването на 110 пътници в два влака, заседнали заради снежния ад рано сутринта във вторник по жп линията край гара Радунци в Стара планина. Още в 4.00 часа на вторничния ден екипи на Гражданска защита и Аварийно-спасителния отряд в Стара Загора са започнали да разчистват 12-километровия път от гара Тулово до гара Радунци.

Наложило се е да отстраняват десетки пречупени от бурята вековни дървета, както и да правят проход в близо 80-сантиметровата снежна покривка. Операцията е била ръководена от временно изпълняващия длъжността областен управител Димитър Драчев, а предимство са имали болните и възрастните хора, пише вестник Старозагорски новини.

Първа от влака е била изведена жена със сърдечен проблем, която е откарана до Спешния медицински център в град Гурково. Веднага след това помощ са получили майка и 3-месечното ѝ бебе, които са били настанени в топло помещение.

Създадена беше организация за поетапно транспортиране на останалите пътници, като наши служители дежуряха на 4 смени. Във вторник около 22.00 часа всички пътуващи бяха извозени извън проблемната зона. До пристигането на министъра на транспорта информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски тежката ситуация вече беше овладяна. Някои от пътниците бяха закарани до Тулово и от там до Стара Загора, като БДЖ осигури необходимите автобуси, а трима бяха временно настанени в хотел в Габрово, коментира говорителката от екипа на БДЖ Десислава Симеонова. Вчера от холдинга Български държавни железници пък съобщиха, че продължават възстановителните работи по железния път в участъка между гара Дъбово и гара Горна Оряховица. По тази причина всички влакове, които обичайно преминават по него, ще се движат по съкратен маршрут. Влаковете от Стара Загора ще пътуват само до гара Тулово, а тези от Русе и Варна - само до гара Горна Оряховица. От БДЖ съобщиха още, че ще възстановят сумите на всички пътници, които желаят да върнат своите предварително закупени билети за пътуване с отменените влакове.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |