Събития Идната седмица - първа копка за ремонта на кв. Железник в Стара Загора

Идната седмица - първа копка за ремонта на кв. Железник в Стара Загора

Сряда, 19 октомври 2011 г., 21:10
Размер на буквите

В средата на следващата седмица ще се направи първа копка за дългоочаквания ремонт, реконструкция и модернизация на старозагорския квартал Железник, съобщи за медията ни зам.-кметът и ръководител на проекта проф. Димитър Динев.

Кметът на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев и Сашо Желязков, представител на ДЗЗД Железник СЗ-2011, подписаха договора за изпълнение на дейностите по обособена позиция 1 Реконструкция, ремонт и благоустрояване на уличната мрежа на кв. Железник от проекта на Община Стара Загора Подобряване на физическата и жизнената среда в кв. Железник, град Стара Загора, пише вестник Старозагорски новини.
Проектът е голям, сложен и в категорията рискови проекти. Затова е необходима пълна мобилизация и спазване на сроковете. Нашата администрация свърши необходимото и защити един чудесен проект, който отдавна чакат всички жители на кв. Железник - каза проф. Светлин Танчев.

Изпълнителят обеща, че сроковете ще бъдат спазени, защото съзнаваме важността и отговорността на ангажимента и заставаме зад думите си - потвърди Сашо Желязков.

Веднага след церемонията по подписването започна работна среща за уточняване графика на дейностите между трите фирми, които ще изпълняват трите обособени позиции, плюс надзорното обединение. Направени са всички уточнения. Фирмите ще работят последователно. Най-вероятно стартът ще е с ремонт на междублоковите пространства.

Проф. Димитър Динев уточни, че проектът трябва да приключи през април 2012 година като строително-ремонтни дейности, а до края на юли 2012 г. да бъде отчетен пред управляващия орган на програмата.
Когато се изпълняват дейностите, гражданите, живущи в Железник, ще трябва да понесат някои неудобства, но всичко ще бъде за добро, обобщи проф. Динев.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |