Събития Полицията ще осъществява засилен контрол в района на автопазара в Стара Загора в събота

Полицията ще осъществява засилен контрол в района на автопазара в Стара Загора в събота

Сряда, 11 ноември 2009 г., 16:33
Размер на буквите

На проведена днес работна среща, ОД МВР и Община – Стара Загора планираха съвместни мерки за ограничаване закононарушенията в района на автопазара в кв. К. Ганчев. Срещата, в която взеха участие представители на Община-Стара Загора, сектор Пътна полиция - ОД МВР и Районно полицейско управление – Стара Загора, бе провокирана от зачестилите сигнали за груби нарушения на Закона за движение по пътищата в района на пазара за употребявани автомобили в кв. К. Ганчев, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Стара Загора.

Високата посещаемост на автопазара надхвърля възможностите на ул. Загоре да побере МПС на посетителите и търговците, поради което много от водачите паркират по главния път І-5 и пътния възел към гр. Раднево. Трафикът по път І-5 и ІІ-57 в съботния ден е изключително интензивен и големият брой на неправилно паркирани МПС в зоната край автопазара създават допълнително натоварване и реални предпоставки за настъпване на тежки пътни инциденти.
В тази връзка, на 14.11.2009 г. (събота) екипи на полицията ще осъществяват засилен контрол в района на автопазара. С оглед ограничаване предпоставките за настъпване на пътни инциденти, няма да бъде допускано спиране и паркиране на МПС по главния път І-5 и в зоната на пътния възел на път І-5 ( Стара Загора – Димитровград) с път ІІ-57 (Стара Загора – Раднево). Ще бъдат извършвани и проверки за установяване на нерегламентирана търговска дейност, както и за нарушения на изискванията за регистрация на МПС. 
Паралелно със завишения контрол, общинска администрация и полицията ще търсят устойчиво решение за  регламентиране на тържището и преместването му на по-безопасно място в рамките на общината.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |