Събития В Стара Загора ще бъде учредена Национална асоциация на ресурсните учители

В Стара Загора ще бъде учредена Национална асоциация на ресурсните учители

Сряда, 12 октомври 2011 г., 12:00
Размер на буквите
Ресурсен център

Национална асоциация на ресурсните учители (НАРУ) ще бъде учредена на 14 октомври от 11 часа в конферентната зала на хотелски комплекс Сити в Стара Загора. Асоциацията се създава в резултат на потребността специалистите да обединят усилията си за повишаване на качеството на образованието на децата и учениците със специални потребности.

Организацията си поставя за цел да бъде активен партньор при реализирането на промените в нормативната уредба и практика, свързана с обучението и интеграцията на децата със специални потребности. В организацията ще членуват ресурсни учители, логопеди, психолози и други специалисти от цялата страна. Асоциацията ще организира квалификации за своите членове и ще развива дейност в обществена полза.

В България в момента работят над 1100 ресурсни учители, които полагат грижи за над 10 000 деца и ученици със специални потребности.

На учредяването на асоциацията ще присъстват представители на Министерството на образованието, младежта и науката, старозагорският депутат Живко Тодоров, областният управител Йордан Николов и други.

Учредяването на Националната асоциация на ресурсните учители съвпада с 5-та годишнина от създаването на Ресурсен център Стара Загора. През този период са положени осезаеми усилия за трайната интеграция на децата и учениците със специални потребности в Старозагорска област. В момента в Ресурсен център Стара Загора работят 53-ма ресурсни учители, психолози, логопеди и специалисти в областта на ресурсното подпомагане. Те се грижат за повече от 500 деца с обучителни затруднения.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |