Събития Изборите изядоха празника за Деня на българската община

Изборите изядоха празника за Деня на българската община

Вторник, 11 октомври 2011 г., 20:04
Размер на буквите

Около 300 са служителите от Община Стара Загора, които отбелязват Деня на българската община. В предизборно време и в края на мандата на мнозина от тях не им е до празнуване, притиснати от много работа, а други - изживяващи последни дни в Белия дом.

Други години след отключване на портала денят започваше с ритуално посрещане на гражданите с хляб и мед, пише вестник Старозагорски новини. Чиновниците намираха на бюрата си цвете и картичка с благодарност и благопожелания от градоначалника. На мило тържество най-добрите служители получаваха грамоти и парични премии. Общината имаше намалено работно време, а вечерта - голям банкет.

Тази година ще продължи само традицията за провеждане на тържествената сесия на Младежки общински съвет. Преди това вероятно младите хора ще се срещнат с кмета и заместниците му и с председателя на Общинския съвет.

На сесията младежите ще положат клетва, ще отчетат дейността си за изминалата година и ще изложат приоритетите си за бъдещата. Сесията ще бъде предавана онлайн, както всяка една от редовните сесии на Общинския съвет.

Празникът на българската община - 12 октомври, се чества по решение на Третото общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България, прието на 18 юни 1998 г. в Благоевград. На тази дата е обнародването през 1882 в бр. 117 на "Държавен вестник" на първия Закон за общините и градското управление в България, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |