Събития Свързването на касовите апарати с НАП върви с бавни темпове в Стара Загора

Свързването на касовите апарати с НАП върви с бавни темпове в Стара Загора

Вторник, 11 октомври 2011 г., 10:11
Размер на буквите
Касов апарат

Над 20 фирми на ден от област Стара Загора свързват касовите си апарати със сървърите на Националната агенция за приходите (НАП). По традиция повечето търговци изчакват крайния срок, но това може да попречи на нормалната им работа.

Към настоящия момент не се предвиждат нови законодателни промени и удължаване на срока за осигуряване на дистанционна връзка с НАП, съобщиха от пресцентъра на агенцията в Стара Загора.

След търговците на течни горива, собствениците на аптеки и зърнопроизводителите (до 30 ноември), всички фирми трябва да свържат фискалните си системи с Националната агенция за приходите до 31 март 2012 г.

Над 8400 фирми от Област Стара Загора, които са регистрирани по ДДС, вече са в процес на установяване на GPRS връзка от касовите си апарати до сървърите на НАП. Също до края на март 2012 г., изискването трябва да изпълнят и всички останали търговци в страната.

Всяко заинтересовано лице може да провери дали ползваният касов апарат може да бъде модифициран с допълнителен модул, или се налага закупуването на нов.

Информация може да бъде получена на телефон 0700 18 700, на цената на градски разговор, от фирмата производител или вносител на фискалното устройство, или от страницата на НАП.

Желателно е да се провери и в какви срокове сервизната фирма или производителят могат да доставят или свържат новото устройство. Изчакването до последния момент и неспазването на изискванията в Наредба Н-18 би довело до запечатване на търговския обект и налагане на имуществени санкции след изтичане на крайния срок.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |