Събития Лайънс клуб Стара Загора - Тракия подари най-модерната детска площадка на Стара Загора

Лайънс клуб Стара Загора - Тракия подари най-модерната детска площадка на Стара Загора

Неделя, 09 октомври 2011 г., 17:28
Размер на буквите
детска площадка Лайънс клуб Стара Загора Тракия

Членовете на Лайънс клуб Стара Загора - Тракия се поздравиха с успешната реализация на един от най-значимите си проекти - цялостно обновяване на детската площадка в централната градска градина на Стара Загора. Това стана ден преди празника на Стара Загора - 5 октомври.

Модерното съоръжение отговаря на всички законови изисквания за безопасност, така че тази площадка може да бъде еталон при обновяването и монтирането на други детски кътове за игра, каза при откриването президентът на Лайънс клуб Стара Загора - Тракия Емил Енчев.

Събирането на 20 000 лева за реновирането на площадката отне сериозни усилия на клубната организация. Старозагорските „лъвове” проведоха серия благотворителни инициативи през пролетта под надслов „Градено с любов”, като добавиха и собствени средства. Финансирането беше подпомогнато и от Община Стара Загора със 7000 лева, както и от Обществен дарителски фонд – Стара Загора, подкрепили инициативата с насрещно финансиране от 2000 лева. Кампанията обаче не е приключила - предстои изпълнението на проекта за монтиране на осветление на значими културно-исторически обекти в Стара Загора, посочи Емил Енчев, цитиран от вестник Национална бизнес поща. Идеята е да се постави ефектно осветление на паметника на Васил Левски и на катедралния храм „Св. Димитър".

По време на празниците на Стара Загора новата детска площадка логично донесе най-много положителни емоции за децата на Стара Загора, а също и за техните родители. Грижовните майки и татковци бяха доволни, че меките настилки под люлките и пързалките не позволяват нито едно дете да си тръгне наранено. Някои от тях изразиха мнение, че е добре да бъдат монтирани още люлки на площадката. Други пък жалеха за циментовия жираф и слончето, които за близо половин век съществуване са станали част от сантименталните спомени на няколко поколения старозагорци. За съжаление, те бяха напълно компрометирани - с оголена арматура, която можеше да бъде опасна в дадена ситуация, обясниха членове на Лайънс клуб Стара Загора - Тракия. Ако са запазени металните калъпи, в които жирафът и слончето са били отлети навремето, нищо не ни пречи да ги „съживим" и да ги монтираме на подходящо място в парка, посочи Емил Енчев.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |