Събития Верига ресторанти Щастливеца стъпи в Стара Загора

Верига ресторанти Щастливеца стъпи в Стара Загора

Неделя, 09 октомври 2011 г., 17:19
Размер на буквите
ресторант щастливеца стара загора

Стара Загора си има вече своя Щастливец. На 6 октомври в мол Галерия отвори врати поредният ресторант с добре познатото по всички краища на България име Щастливеца. Началото е поставено през 1998 г. в старопрестолната столица Велико Търново.

Заведението е кръстено на големия български писател Алеко Константинов, чийто псевдоним е Щастливеца. Първоначално интериорът на ресторантите е битов и препраща към Бай Ганьовата епоха, но после прескача в Европа от 30-те години на миналия век. В същия стил е издържан и Щастливеца в града на липите. Ретро акцентите придават спокойствие на атмосферата и създават чувство за домашен уют. Уличните лампи, които ненатрапчиво присъстват в залата, се вписват изцяло в концепцията за цялостното осветление на заведението. Те разчупват пространството и правят обстановката още по-непринудена. Стилните мебели, тапицирани в топли пастелни цветове, допълват елегантната атмосфера, която не досажда с излишен лукс и блясък, пише вестник Национална бизнес поща.

„Колекция от вкусове и аромати" е мотото, което обединява предложенията в менюто на Щастливеца. Главните готвачи в кухнята Даниел Петров и Максим Мутафов са носители на много награди от престижни кулинарни конкурси у нас и в чужбина. Невъзможно е да се изредят всички акценти в листата, изработена по традиция във вестникарски формат. Ястия от различни краища на Европа и от всички кътчета на България присъстват в нея. Страхотният унгарски гулаш и крем супата от пресни тиквички със сирене ементал съжителстват с типични български гозби, запеканки, домашни пърленки и други вкусни месни и постни изкушения.

За първи път в Стара Загора гостите на Щастливеца ще могат да опитат прясна паста, приготвена на място в заведението със специално италианско брашно. Спагети, талиатели, пенне се поднасят с избран от госта сос.
За всеки ден от седмицата е предвидено обедно меню. То предлага както традиционни нашенски манджички, така и топли ястия от европейската кухня.

Една от запазените марки на Щастливеца са тематичните вечери, посветени на кухните на различни народи. В Стара Загора те ще стартират с вечер на испанската кухня в началото на ноември 2011 г. При предварителни заявки от клиентите в ресторанта подготвят и тематични вечери за малки групи. Така например, с приятели можете да си организирате гръцка или италианска вечер или да поръчате любимо българско ястие, което не присъства в менюто.

Новият ресторант Щастливеца в мол Галерия в Стара Загора кани гости и приема резервации на телефон 042/ 919494.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |