Събития Оперативна програма Транспорт ще разплати 3 млрд. лева до края на годината

Оперативна програма Транспорт ще разплати 3 млрд. лева до края на годината

Неделя, 09 октомври 2011 г., 01:39
Размер на буквите
Оперативна програма Транспорта

До края на 2011 година се очаква да бъдат разплатени 3 млрд. лева по европейски  проекти. 4 млн. лева по различни оперативни програми са били разплатени през миналата седмица. Най-големи суми предстои да бъдат платени по оперативна програма Транспорт.

Договорени са проекти за 8,6 млрд. лева и това представлява над 56% от предвидените средства по европейските програми, каза министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.

Министърът по управление на средствата Томислав Дончев от ЕС и министърът на околната среда и водите Нона Караджова направиха първа копка на проект за подобряване на водната инфраструктура във Велико Търново и откриха първия етап от проект за подобряване на градската среда в съседния Лясковец. Проектът във Велико Търново е на стойност 45 млн. лева. Финансирането е осигурено по оперативната програма Околна среда.
Проектът предвижда до 2013 г. ще бъдат положени 37 км водопроводни и канализационни тръби. По тях годишно ще бъдат отвеждани 2 млн. куб. м отпадъчни води до градската пречиствателна станция, съобщава investor.bg.
Над 6 700 жители ще се възползват от реконструираната мрежа, а в резултат загубите на питейна вода от 70% ще намалеят до 20%. По този начин ще бъдат спестени годишно 700 хил. куб. м вода, която сега се начислява в сметките на потребителите.

Министър Караджова съобщи, че в Министерството на околната среда и водите е подготвен нов проект за община Велико Търново на стойност 48 млн. лева по оперативната програма Околна среда. Той предвижда реконструкция на Градската пречиствателна станция за отпадъчни води.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |