Събития Млада Загора си избра социален кмет

Млада Загора си избра социален кмет

Сряда, 05 октомври 2011 г., 21:24
Размер на буквите

Ученичката от СОУ "Максим Горки" и настоящ член на старозагорския Младежки общински съвет Калина Петкова е новият кмет на Млада Загора. За неин заместник журито, с председател проф. Димитър Динев, избра Константин Петров от ПМГ "Гео Милев".

Шестима млади кандидати се бориха за кметския стол в града на липите. Учениците от ГПЧЕ "Ромен Ролан", СОУ "Максим Горки", ПМГ "Гео Милев", Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски", ПГВМ "Иван П. Павлов" и СОУ "Железник" представиха своите платформи за развитието на младите хора в Стара Загора. Всички кандидати бяха подготвили добре аргументирани изказвания, включващи основни проблеми на младото поколение, информира вестник Старозагорски новини. Най-добре защитена беше идеята на Калина, която е избрала да се посвети на лекарската професия и да реализира проекти за децата със специални потребности. Според нея те трябва да бъдат сред нас, а не да стоят изолирани в къщи или в специализирани домове. Едно от предложенията беше през лятото градските паркове да се превърнат в среда за интеграция на деца със специални нужди, а за зимните месеци тя предложи пригодяването на сгради като Младежкия дом.

За пръв път конкурсът за Млад кмет се провежда през 1997 година в навечерието на Празника на града - 5 октомври. По традиция здраво рамо на младия кмет е Младежкият общински съвет, чиито членове след избора на младия градоначалник духнаха свещичките на празничната си торта за 15-ия си рожден ден.
По традиция на вчерашния ден новият кмет на Млада Загора Калина Петкова прие ключа на града от кмета проф. Светлин Танчев по време на тържествената церемония за празника на Стара Загора.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |