Събития Проект предвижда изграждане на вятърни турбини в Черно море

Проект предвижда изграждане на вятърни турбини в Черно море

Вторник, 10 ноември 2009 г., 17:45
Размер на буквите

Фондация "Втората България" е представила инвестиционно предложение пред община Балчик чрез проекта си "Трансгранично сътрудничество в научноизследователската и учебна дейност за разработване потенциала на вятърната енергия в Черно море", съобщиха от общината.

Проектът предвижда създаване на трансграничен енергиен център в Балчик за научни изследвания, иновации и демонстрации за потенциала на вятърната енергия в Черно море в трансграничния район, който граничи с област Констанца в Румъния. По време на реализацията на проекта се предвижда да се извърши ремонт и оборудване на сградата за трансграничен енергиен център, пише вестник Монитор. Предвижда се още да се закупи оборудване за измерване на ветровия потенциал в Черно море - мобилни мачти със сензори за измерване на различни параметри на околната среда, софтуер за обработка на данните и изготвяне на ветрови карти. Ще се изследва енергийният потенциал на вятъра в Черно море, в трансграничната област на Добрич и Констанца в продължение на една година в зона, изключваща защитените по "Натура 2000" и области със засилен трафик на плавателни съдове.
Проектът предвижда да се разработят съвместни учебни програми на двете военноморски училища за студенти, млади учени и изследователи. Ще се изследват възможностите за реализиране на подобни индустриални проекти в морето, както и тестване на военноморски и пристанищни съоръжения за измерване на ветровия потенциал. Ще се прави оценка на въздействието на вятърни турбини в морето върху многообразието в Черно море.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |