Събития Заводът за автомобили край Ловеч започна да произвежда (видео)

Заводът за автомобили край Ловеч започна да произвежда (видео)

Неделя, 02 октомври 2011 г., 14:54
Размер на буквите
автомобили ловеч завод

Заводът за автомобили край Ловеч стартира продажбите на коли в страната. На международното изложение в Пловдив българската компания Литекс Моторс показа общо 6 автомобила от 4 модела на марката Great Wall, в различни варианти - бензинови и дизелови.

До края на годината заводът стартира пробно производство, в момента върви тестване на поточните линии, които са инсталирани, съобщи Кирил Георгиев, мениджър реклама и PR в Литекс Моторс. Реално ще започнем производство за пазара в началото на следващата година. С участието на панаира стартираме официално продажбите, вече всеки може да поръча кола, която ще му бъде доставена през октомври, допълни Георгиев, цитиран от вестник Национална бизнес поща.

Заводът е факт благодарение на договор за сътрудничество между Литекс моторс и най-големия китайски автомобилостроител Great Wall. Разположен е на площ от 500 дка край Ловеч и е с капацитет на производство 50 000 коли годишно при двусменен режим на работа. Работните места са 2000 души при пълен капацитет, предимно българи. В ръководния екип участват и чужденци - експерти с опит във водещи световни марки. Това е най-съвременният завод за автомобили в Европа и света, казва Георгиев. В България Литекс Моторс ще има 18 представителства, включително и в Стара Загора. Автомобилите, които ще излизат от ловешкия производител, ще поемат към Европа и страните от ЕС.

Литекс Моторс показа разновидности на пътническия автомобил Voleex пикапа Steet и високопроходимия Hover. Цените на колите с марката Great Wall, според производителите, са в най-добро съотношение цена - качество на пазара. Така например малката кола на Great Wall - пътническият Voleex, е на цена 15 990 лева с ДДС, с всички възможни екстри. При пикапа Steet цените варират около 24 500 лева. Автомобилите са с високо ниво на оборудване, включително и за базовите нива, 5 г. гаранция, възможност за данъчен кредит. Отговарят на всички европейски изисквания за качество и стандарт.

Кризата засегна всички индустрии, не само автомобилния отрасъл, коментира Георгиев. Но от началото на тази година има симптоми за раздвижване на пазара и икономиката като цяло. Стартираме в условия, когато вече се подобряват. Имаме доста заявки за автомобили, надявам се да доведат до реални продажби. Интересът е и към трите модела, с лек превес към пикапа.

Автосалон София 2011 - Great Wall

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |