Събития Стартира кампанията Биомания 2011 - октомври е месецът на биопродуктите в България

Стартира кампанията Биомания 2011 - октомври е месецът на биопродуктите в България

Петък, 30 септември 2011 г., 17:41
Размер на буквите
биомания

Поредица от събития под логото БиоМания 2011 ще се проведат през месец октомври в София. Те са част от кампания на Министерство на земеделието и храните за популяризиране на биоземеделието и промотиране на биопродуктите чрез демонстриране на добри практики и организиране на празник на агроекологичните земеделски стопани по Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013 г.

Целта на празника е да даде възможност за показване на добри агроекологични земеделски практики, обмяна на опит между земеделските стопани, промотиране на мярка 214 „Агроекологични плащания” и излагане на земеделски продукти от стопанства, получили подпомагане за агроекологични дейности (биологични храни и продукти, плодове от традиционни овощни градини, храни и продукти от редки местни породи животни, фотоизложба от традиционни земеделски практики в земи с висока природна стойност и пасторализъм).

Организатор на „БиоМания 2011” е Министерството на земеделието и храните и „Студио Златен Век” ЕООД. Инициативата започва на 8 октомври - събота и ще включва разнообразни събития в цялата страна.
Първото събитие ще бъде проведено със съдействието на Фондация „Биоселена” в Сливен на 8 октомври. То ще включва организиране и провеждане на „Ден на Редките местни породи”, демонстрации как се произвежда сирене и кашкавал във фермата с дегустации, фотоизложба на редки местни породи и др. Следват събития в Стара Загора, Пловдив, Чипровци, Бургас и София, за които ще ви информираме допълнително.

Гвоздеят на събитията като част от „БиоМания 2011” ще бъде провеждането на празник на открито на 15 октомври в столичния „Парк Заимов”, където ще има изложение на различни български биопродукти, дегустации, игри и различни забавления. Специален гост на изложението ще бъде кулинарът Ути Бъчваров, който ще приготви избрани биорецепти. Ще има томбола, награди, забавления за деца, информационни материали и подаръци.
За всички събитията може да следите страницата на „БиоМания 2011” в социалната мрежа Facebook.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |