Събития Старозагорският окръжен съд не даде ход на дело срещу Йордан Лечков

Старозагорският окръжен съд не даде ход на дело срещу Йордан Лечков

Четвъртък, 29 септември 2011 г., 15:59
Размер на буквите

Старозагорският окръжен съд не даде ход на дело, по което един от обвиняемите е кметът на община Сливен Йордан Лечков. Мотивите на съда са, че Лечков е регистриран за кандидат-кмет и се намира в предизборна кампания. Той не се яви в съда, както и част от призованите свидетели и представителят на община Сливен.

Защитникът на подсъдимия представи писмо от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, с което се уведомява, че на датата на съдебното заседание ще се проведе и заседание на ИК на БФС, поради което Лечков не може да присъства в съда.

В съдебната зала лично се явиха другите двама обвиняеми - Елеонора Христова - директор на отдел "Правно-нормативно и експертно техническо обслужване" в община Сливен, и Стефан Шевкенов - представител на община Сливен, извършващ инвеститорски контрол на строеж на обект "Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в кв."Дружба", Сливен". Обвиненията са по Глава шеста от НК (престъпления против стопанството). На заседанието присъстваха още четири вещи лица и седем от призованите единадесет свидетели.
Предвид течащата предизборна кампания, следващото заседание на съда е насрочено за 22 и 23 ноември, тъй като освен обвиняемия Йордан Лечков, кандидат за кмет на община Сливен е и един от адвокатите - Иван Благоев.

Припомняме, че повдигнатите срещу сливенския кмет обвинения са общо девет, като четири от тях вече са в съда. По първото дело, стигнало до съдебна фаза - за измама и търговия с влияние, Лечков получи оправдателна присъда от Окръжния съд в Стара Загора, която е потвърдена и от Апелативния съд в Пловдив.

Информация: вестник Старозагорски новини

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |