Събития Денят на независимостта на България в Стара Загора

Денят на независимостта на България в Стара Загора

Четвъртък, 22 септември 2011 г., 14:24
Размер на буквите
Ден на независимостта

С  тържествен ритуал с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните старозагорци в парк Александър Стамболийски Стара Загора отбеляза Деня на независимостта на България. Цветя и венци поднесоха и Областният управител Йордан Николов, подп. Лъчезар Мишев – началник-щаб на Втора Тунджанска лека пехотна бригада, депутати от Старозагорски избирателен район, представители на политически сили, общественици и граждани.

Бъдещето на България винаги е изисквало от политиците ни да полагат непрекъснати усилия, да проявяват мъдрост, зрелост и отговорност за да намерят достойното ни място в голямото Европейско семейство. Когато националната кауза се издигне над всички политически амбиции, тогава процъфтява цялата нация. За да добрува всеки един българин, е нужно добруването на целия народ.
Днес честването на Деня на независимостта е  стимул за нашето национално самочувствие, повод да се гордеем с историята си. Провъзгласяването на независимостта не е само декларативен акт, а възможност да се осъществи свободата в пълния й обем; това е начало на дълъг и труден период за укрепване на суверенитета. Смелият акт на българите от онова време, продължава да ни вдъхновява и учи на патриотизъм и дипломация.
Той ни напомня, че свободата и независимостта не са даденост, а цели, към които ние следва да се стремим и  за които трябва упорито да работим - каза в словото си  заместник-кметът на Община Стара Загора проф. Димитър Динев.

След церемонията на площада пред Общинатаимаше концерт на талантливите деца от Ансамбъл Загорче. В 18,00 ч. На Античен форум е началният час на  концерт на Духов оркестър - Стара Загора и Военен духов оркестър при Втора тунджанска лека пехотна бригада.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |