Събития Областна управа - Стара Загора ще обезопаси 75 тона пестициди

Областна управа - Стара Загора ще обезопаси 75 тона пестициди

Вторник, 20 септември 2011 г., 13:20
Размер на буквите
Областна управа

Областна администрация – Стара Загора спечели проект Европейско сътрудничество чрез мобилност за успешно професионално развитие в направление Леонардо да Винчи на Програма Учене през целия живот на Европейския съюз. Проектът е на стойност 22 828 евро и ще се реализира с партньорската организация Международната Фондация за Ибероамерика за Публична Администрация и Политики.

Двуседмично обучение и обмяна на добри практики в провинция Валядолид, Испания ще получат 10 служители на областна управа Стара Загора и членове на Областния съвет за развитие. Те ще повишат своите умения и компетентности в сферата на регионалното развитие и ефективната подготовка и управление на проекти.

Областният управител Йордан Николов съобщи, че в процес на реализация са още два проекта – Изграждане и функциониране на областен информационен център по ОП Техническа помощ, в партньорство с община Стара Загора. Той е на стойност 500 000 лв. В

торият проект е Преопаковане, транспортиране и временно съхраняване на 75 тона пестициди, намиращи се на територията на Агрохим спектър ООД, за които не се е погрижил никой повече от 20 г. Той е финансиран със 138 000 лв. от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Предстои комисията да разгледа проект за Обезопасяване на Дом паметник връх Бузлуджа на стойност 36 000 лв. Очаква се одобрението на още два проекта по ОП Административен капацитет на обща стойност близо 1 млн. лв., съобщи още Йордан Николов.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |