Събития Проекти за 100 000 лева, финансирани от Загорка АД, се реализират успешно (видео)

Проекти за 100 000 лева, финансирани от Загорка АД, се реализират успешно (видео)

Вторник, 20 септември 2011 г., 13:00
Размер на буквите
Загорка

През тази година Загорка АД стартира поредната си социална програма Създаваме по-добро бъдеще. 100 000 лева бяха дарени за осъществяване на инициативи в сферите: Здраве, Околна среда и Образование. След проведен конкурс комисия определи да бъдат финансирани 10 проекта. 7 от тях се изпълняват на територията на община Стара Загора, а останалите 3 в други общини от региона.

Представители на Загорка и Обществен дарителски фонд - Стара Загора, който е партньор на пивоварната в реализирането на социалната програма, представиха изпълнението на проектите.

Зонта клуб спечели проект, насочен към опазване на здравето на жените с онкологични заболявания. С предоставените средства в размер на 19 000 лева ще бъде подпомогнато закупуването на хистероскоп, съобщи Нина Владимирова - директор Правно обслужване на Загорка АД.

Клуб по конен спорт Феномен - Стара Загора работи по проект Хипотерапия за деца. Третият проект в сферата на здравеопазването е спечелен от сдружение Алтернатива 55 и е насочен към деца, страдащи от аутизъм. Екипът по проекта е провел срещи с родители и педагози. Изработен е и сайт с полезна информация.

Интересни проекти има и в сферата околна среда. В с. Дълбоки са закупени скамейки, осветителни тела и се очаква скоро да бъде открита детска площадка.

Амбициозен е и проектът на Младежки център за развитие Взаимопомощ. Проектът се осъществява в Казанлък, Павел баня, Николаево, Мъглиж и Гурково.

Организацията обучава деца на разделно изхвърляне на отпадъците и компостиране на отпадъци.

В сферата Образование са финансирани 4 проекта. Лайънс клуб Стара Загора Тракия направи компютърен клуб за незрящи хора, наети са специализирани обучители и е закупен специализиран софтуер, съобщи още Нина Владимирова.

Пред финализиране е спортната площадка в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия Лубор Байер. Третият проект е на Центъра за евроатлантически изследвания в Казанлък, който също е насочен към младежите.
Последният проект е Един компютър - много мишки, който се осъществява във Второ основно училище в Стара Загора. Благодарение на него децата до 4 клас ще се обучават по интерактивен начин.

Организациите успешно и отговорно реализират дейностите по проектите и се спазват се заложените срокове, каза Даниела Димитрова, директор на Обществен дарителски фонд - Стара Загора

През ноември ще бъдат обобщени дейностите по всички проекти. Отчетът ще бъде публикуван на сайтовете на Загорка АД и на Обществен дарителски фонд.

автор: илко груев

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |