Събития Само червените депутати уважиха гълъбовските общинари

Само червените депутати уважиха гълъбовските общинари

Понеделник, 09 ноември 2009 г., 20:41
Размер на буквите

Повече от камерна се оказа вчерашната среща на общинските съветници със старозагорските депутати. На нея се отзоваха само народните представители от лявата "Коалиция за България" д-р Евгений Желев и Спас Панчев. Според шефката на Общинския съвет Янка Петрова, всички народни избраници били поканени не лично, а с писмо с обратна разписка.

Депутатът от ДПС Лютфи Местан се извинил, че е болен, а човекът на Яне Янев Тодор Великов пък имал важна среща с министър.
След срещата, която бе закрита, д-р Желев обяви, че ще искат съдействието на US-посолството у нас за изглаждане на отношенията между община Гълъбово и американската компания AES, пише вестник Старозагорски новини. Спас Панчев пък чистосърдечно призна, че и предишното правителство на тройната коалиция имало трески за дялане по отношение на жизненоважни проблеми в миньорската община. Червените депутати увериха, че ще търсят съдействието и на старозагорските си колеги от ГЕРБ и останалите парламентарни групи за потушаване на напрежението в Гълъбово след отстраняването на кмета Николай Тонев от длъжност. Този факт бе заобикалян като голям камък и от депутатите, и от общинарите на вчерашната им среща.
Възстановяването на гълъбовския градоначалник, срещу когото са води разследване за самоуправство и неизпълнение на служебните задължения, обаче е първа точка в исканията на общинските съветници. "Ако до утре (б.р. - днес) не получим ясен отговор, в сряда излизаме на мълчалив протест пред офиса на AES", закани се шефът на Инициативния комитет в защита на кмета Бойко Бойчев.
Не стана ясно защо не пред офиса на американската компания, а не да речем пред Пловдивската окръжна прокуратура, която повдигна обвинението, или пред Старозагорския окръжен съд, който пък отстрани от длъжност Тонев.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |