Събития Инициативен комитет почита подвига на Св. Иван Рилски Чудотворец

Инициативен комитет почита подвига на Св. Иван Рилски Чудотворец

Петък, 16 септември 2011 г., 09:43
Размер на буквите
Св. Иван Рилски

Инициативен комитет от известни лекари и общественици в Стара Загора организира чествания на живота и подвига на Св. Иван Рилски Чудотворец. Инициативата е в рамките на Европейската година на доброволчеството и рехабилитацията на слуха, съобщи проф. д-р Павел Димов, ръководител на Клиника по УНГ болести.

Търговско-промишлена палата - Стара Загора е солидарна с организаторите на проява и се обръща към фирмите от региона с апел да подкрепят благородната инициатива.

Вековното българско съществуване е свързано с името на духовния покровител на българския народ Св. Иван Рилски Чудотворец. Неговото житие и дела са изпълнени с доброволно всеотдаване в името на просперитета на нашата нация, на великото и вечното, съобщиха още от Инициативния комитет.

Проявата ще се проведе под патронажа на областния управител на Стара Загора Йордан Николов. Тържеството ще се състои на 19 октомври и включва – сесия в иконна зала на Градска художествена галерия, откриване на изложба, посветена на светеца в Регионална библиотека „Захарий Княжески”, посещение на Регионален исторически музей от хора с увреждания.

Проявата ще завърши с тържествен концерт в Държавна опера Стара Загора. В програмата са включени изпълнения на млади таланти от НМА „Проф. Панчо Владигеров” София, НУМСИ „Хр. Морфова” Ст. Загора, фолклорни състави от НМФС „Орфеево изворче”, лауреати от национални и международни прояви, както и утвърдени духовни и симфонични ансамбли от ортодоксална, класическа и народна музика и др.

Членове на Инициативния комитет са: проф. Павел Димов, д-р Светослав Стоименов - председател на Българска лекарски съоз - Стара Загора, проф. Цанко Яблански - завеждащ катедра в Аграрен факултет на Тракийски университет и президент на Ротари клуб - Стара Загора, доц. Марин Добрев - директор на Художествена галерия - Стара Загора, доц. Светла Димитрова - директор на Регионален исторически музей, Снежана Маринова - директор на Регионална библиотека Захарий Княжески и Красимир Къшев - директор на Държавна опера  - Стара Загора.

Инициативата се реализира с подкрепата на регионалната колегия на Български лекарски съюз - Стара Загора, Ротари клуб - Стара Загора и фирма Домино.

Стара Загора Св. Иван Рилски
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |