Събития Старозагорски тийнейджър пътешества в чудния свят на Уолт Дисни

Старозагорски тийнейджър пътешества в чудния свят на Уолт Дисни

Неделя, 04 септември 2011 г., 17:34
Размер на буквите

17-годишният Денис Асенов от Стара Загора беше на приказно пътешествие в света на Дисниленд и неговите герои. Тийнейджърът от ГПЧЕ Ромен Ролан има щастието да обиколи за три дни голяма част от атракциите на най-големия парк за забавления в Европа - този на Уолт Дисни в Париж.

Парижкият Дисниленд е една от основните туристически дестинации в Европа. Неотдавна той отпразнува 19-ия си рожден ден. ДОСЕГА Е БИЛ ПОСЕТЕН ОТ БЛИЗО 250 МЛН. ДУШИ от всички краища на планетата, пише вестник Национална бизнес поща.
Попаднах в един друг свят, нещо съвсем различно от реалността, разказва Денис. Впечатленията му от десетките атракции, до които е успял да се докосне, са толкова силни, че още му е трудно да ги систематизира и опише.

Всъщност, Дисниленд се състои от два парка. Единият е по-голям и е разделен тематично на четири зони - ГРАНИЧНАТА СТРАНА, СТРАНАТА НА ПРИКЛЮЧЕНИЯТА, СТРАНАТА НА ПРИКАЗКИТЕ И СТРАНАТА НА ОТКРИТИЯТА. Както можете да се досетите, всяка от тях предлага екстремни и не толкова екстремни (за по-малките посетители) преживявания, които се запомнят задълго. За Денис те започнали в симулатора на Междузвездни войни. Още там старозагорското момче така се изненадало от съвършеното копиране на ситуациите и героите от култовия филм, че не се уморява да обяснява до какви миниатюрни подробности е пипнато всяко нещичко там. Както и навсякъде другаде из Дисниленд.

Посещение в къщата на ужасите и ЛИЧНИ ЗАПОЗНАНСТВА С ДУХОВЕ и много други предизвикващи страх и тръпки герои, участие в превземане на форт, разходка с корабче, като пристигнало от Америка в края на по-миналия век, демонстрации на заснемане на каскади за филми, са част от забавленията, на които е имал възможност да се наслади старозагорският младеж. Естествено, сред най-големите изкушения за него и компанията му са били влакчетата, познати у нас като влакчета на ужасите, в най- различните им варианти. Съжалява само, че ВЛАКЧЕТО НА ИНДИАНА ДЖОУНС Е БИЛО ЗАТВОРЕНО ЗА РЕМОНТ но е компенсирал липсата му с други плъзгащи се по релси вагончета.

Една от релсовите атракции със сигурност ще помни за цял живот - Рокендрол увеселителният парк с участието на Аеросмит. На фона на яката музика на легендарната група Денис преживял такъв екшън, че съвсем честно си признава: Абе, и аз се уплаших по едно време, особено като спряхме внезапно нависоко и влакчето беше силно наклонено настрани. Имах чувството, че всеки момент ще пропаднем надолу в тъмната бездна.
Хотелът Холивуд бил другото място на върховно напрежение и емоции. Там асансьор издигал рязко нагоре и после със същата зашеметяваща скорост спускал надолу посетителите.
ВСИЧКИ ПИЩЯХА НЕИСТОВО, НИЕ СЪЩО, спомня си Денис.

Неговите писъци, както и тези на компанията му, са документирани надлежно със снимков материал. Докато гостите пищят или се смеят по атракциите на Дисниленд, камери заснимат техните реакции. Ако желаете, след приключване на забавлението получавате СНИМКА СЪС СОБСТВЕНИЯ СИ ЛИК - УПЛАШЕН ИЛИ ЗАСМЯН
Фотото е професионално направено и сложено в красива тематична рамка, съобразена със съоръжението, на което са ви отснели. Гланцираното удоволствие струва 10 евро.

Дисниленд е цяла индустрия. Над 10 млрд. евро са вложени в строителството му, но явно собствениците вече са си избили парите. Всичко в рамките на увеселителния комплекс е много скъпо.
КАРТАТА ЗА 3 ДНИ ЗА 4 ДУШИ НИ СТРУВАШЕ 550 ЕВРО. За един ден цената е още по-висока. Парковете са пълни с магазини, ресторанти в различен стил, малки заведения, разказва тийнейджърът. Силвер стек хаус е заведението, което го впечатлило не по-малко от скоростните влакчета. Там ядох такъв телешки стек с няколко вида сосове, че още вкусът му е в устата ми. Вярно, струваше 26 евро. И ресторантът е много готин, издържан в духа на АМЕРИКАНСКА КРЪЧМА НЯКЪДЕ В ДИВИЯ ЗАПАД. Има и оркестърче, което свири на живо. И персоналът е изключително любезен. Така е навсякъде в Дисниленд. Всичко свети от чистота, а хората са готови веднага да услужат. Говорят няколко езика. Необходимо е, защото стотиците хиляди посетители дневно са от целия свят, казва Денис.

Явно и българите вече пътуват до Париж специално, за да видят Дисниленд. В деня, в който ние си тръгвахме, с коли в нашия хотел пристигна друга българска група, уточнява старозагорският пътешественик в чудния свят на Уолт Дисни.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |