Събития Незаконен пазар блокира първокласен и околовръстен път на Стара Загора

Незаконен пазар блокира първокласен и околовръстен път на Стара Загора

Неделя, 08 ноември 2009 г., 21:21
Размер на буквите

Над двеста коли, паркирани на всевъзможни места, търговци на гуми, на прах за пране и омекотители буквално тампонират един от изходите на Стара Загора, където се провежда традиционният, но незаконен автопазар в събота. От бившия завод "Тачо Даскалов" до завоя на околовръстния път и първокласния път I-5, свързващ Северна с Южна България, всичко е осеяно с МПС, паркирани на по 2-3 колони по пътните платна.

Транзитно преминаващите изминават блокираното разстояние от 1.5 км за повече от 15 минути, установи репортерската проверка на вестник Старозагорски новини, извършена на 7 ноември т.г. в 10.30 часа. Гуми в промишлено количество бяха "складирани" на самото пътно платно. В съседство - но пак на пътното платно, търговци предлагаха 20-килограмови разфасовки на прах "Персил" и 10-литрови шишета с омекотители без какъвто и да е етикет на производител. Дори и шевни машини се предлагаха директно на асфалта. Сервитутното пространство пък беше заето от коли за продан, гуми, авточасти и импровизирани сергии (върху предните капаци на МПС-тата), предлагащи разнообразен асортимент от перилни препарати до дънки и долни гащи. Останалата малка пролука в средата на пътната артерия пък беше заета от шляещи се търговци и купувачи.
Въпреки опасностите от пътнотранспортни произшествия и невъзможност за преминаване на трафика, репортерският ни екип не видя нито един униформен полицай, въпреки драстичните нарушения на Закона за движение по пътищата и общински разпоредби.
За незаконния автопазар и опасностите, които той провокира, "Старозагорски новини" сигнализира многократно. Въпросът беше обсъждан в комисията по безопасност на движението, в ОДМВР и къде ли не, но вместо ликвидирането му, очевадно той се разраства с нови и нови артикули. Там на 24 октомври т.г. служители на РПУ-Стара Загора дори бяха заловили нелегален търговец на оръжие, заедно със стоката му - пневматични пушки, газови пистолети, пригодени за стрелба с бойни патрони, и стотици амуниции. Но какво от това!?

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |