Събития Полигонът в Змейово - лагер за скаути?

Полигонът в Змейово - лагер за скаути?

Неделя, 21 август 2011 г., 21:54
Размер на буквите

Край Стара Загора можем да предоставим полигона за развитие на скаутското движение, но трябва добра организация и активност от страна на скаутите - каза вчера в Шумен министърът на отбраната Аню Ангелов. - Това може да се случи чрез общината или чрез областния управител, а не директно!

Министърът заяви, че Министерството на отбраната ще продължи да подкрепя скаутите и в бъдеще ще предоставя свободни райони - лагери и полигони, които все още са в ръцете на военните, пише вестник Старозагорски новини.
В Шумен военният министър присъства на занятия на специалните части на Военноморските сили на България със скаутите от лагер "Ивански". Там той сподели още, че в Закона за резерва се предвижда въвеждане на обучение за придобиване на военни умения в средните училища.
"Ние ще бъдем насочени главно към двата горни класа в гимназиите, за да могат да се подготвят за защита на отечеството, ако това се налага. Надявам се от 1 януари 2012 г. да влезе това обучение. В средните училища ще бъде така нареченият задължително избираем предмет (ЗИП) или в час на класния ръководител, тъй като това са само някои познания за армията, за задълженията им като граждани, без да има практически лагери."
В държавните висши учебни заведения се предвижда да бъде разкрита система от курсове, с които ще бъдат привлечени онези, които искат да придобият начална военна подготовка. Те ще включват не само теоретични, но и практически занятия. По думите на министъра, преминалите това обучение ще могат да постъпват както в действащата армия, така и в резерва.
"След преминаване на определен етап от първоначалната и специална подготовка те ще получават и съответното войнишко звание, първоначално от запаса, след това, ако искат да влязат в действащия състав на армията или в резерва, ще могат да направят това", обясни Ангелов.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |