Събития Удължават ремонта на жп линията между Радунци и Дъбово

Удължават ремонта на жп линията между Радунци и Дъбово

Понеделник, 15 август 2011 г., 11:58
Размер на буквите

Прекъсването на влаковото движение между гарите Радунци и Дъбово се удължава до 21 септември, съобщиха от пресцентъра на "Холдинг БДЖ" ЕАД. Запазват се промените в транспортната схема за движение на различните категории пътнически и на товарните влакове, преминаващи през участъка.

Движението е прекъснато заради ремонтните дейности по линията между двете гари, които Националната компания "Железопътна инфраструктура" ще продължи да извършва, пише вестник Старозагорски новини.
За превозването на пътниците са осигурени автобуси. Информация за разписанието на автобусите е поставена в гарите Радунци и Дъбово, както и в електронния пътеводител на официалната Интернет-страница на "Холдинг БДЖ" ЕАД - www.bdz.bg.
Всички товарни композиции, които обичайно се движат по линията между Радунци и Дъбово, ще продължават да бъдат отклонявани по обиколни маршрути.
Два международни бързи влака между Букурещ и Истанбул ще се движат по обиколен маршрут в участъка между Русе и Стара Загора, като минават през Синдел и Карнобат вместо по обичайното си трасе през Горна Оряховица и Тулово. Два нощни бързи влака между Русе разпределителна и Димитровград ще пътуват по съкратен маршрут. Те ще се движат само между Русе разпределителна и Радунци. За транспортно обслужване на пътниците, които ползват тези два влака, националният железопътен превозвач пуска два допълнителни бързи влака между Тулово и Димитровград.
Два бързи влака между Пловдив и Варна ще се движат по съкратен маршрут само между Радунци и Варна, за пътуващите с тях са осигурени два допълнителни бързи влака между Пловдив и Дъбово. Шест пътнически влака между Стара Загора и Горна Оряховица, както и между Стара Загора и Русе разпределителна, също ще превозват пътници по съкратен маршрут. Тези пътнически влакове ще се движат само между Радунци и Горна Оряховица, както и съответно между Радунци и Русе разпределителна. За осигуряване на транспортно обслужване на клиентите на Холдинг БДЖ ЕАД, които планират да пътуват с тези влакове, ще бъдат пуснати шест допълнителни крайградски пътнически влака между Стара Загора и Дъбово.
Заради промените в движението на преминаващите в участъка между Радунци и Дъбово пътнически влакове, се запазват и промените в разписанията на различни категории пътнически влакове, които се движат по други железопътни линии или пътуват в близост до ремонтирания участък. С променен график ще пътува един крайградски пътнически влак между Дряново и Плачковци, както и два крайградски пътнически влака между Горна Оряховица и Плачковци. Промени ще бъдат въведени и в разписанията на шест крайградски пътнически влака, които се движат между Габрово и Царева ливада.
За подробна информация пътниците могат да се обръщат към гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |