Събития 16 млн. лева са заложени за строително-ремонтни работи в община Стара Загора

16 млн. лева са заложени за строително-ремонтни работи в община Стара Загора

Четвъртък, 11 август 2011 г., 13:22
Размер на буквите
Стара Загора

Финализирахме мащабна работа с одобрения Общ устройствен план. Той се ползва и отваря вратите за решаване на много наболели проблеми в квартал Железник и парк Бедечка, съобщи зам.-кметът на Стара Загора проф. Димитър Динев, информираха от пресцентъра на кметската администрация.

От своя страна главният архитект на Общината арх. Иван Кирчев информира, че подробният устройствен план на кв. Железник е вече разгледан на Експертен съвет, а вчера е минало и предварителното разглеждане на ПУП на парк Бедечка. Окончателното му приемане обаче, ще е след Обществено обсъждане. Готов е и проектът на ул. Августа Траяна на изток.

Общо 16 млн.лв. са заложените строително-ремонтни дейности в бюджета на Общината за тази година – припомни инж. Митьо Славов, директор на дирекция „ Строителство и инвестиции. От тях обаче 8 млн.лв. са за проекта за благоустрояване на кв. Железник, а там все още се обжалва избрания изпълнител. Общо 174 обекта са предвидени за ремонт и благоустрояване, възложени са 138 от тях. Изцяло изразходвани са 617 000 лв. за ремонт на тротоари. За ремонт на улици са заделени 1,3 млн.лв., благоустроени са само през тази година 3 междублокови пространства.

Предстои изграждането на детски площадки на 5 места в Стара Загора и в с. Маджерито. СОУ Железник и детската градина в квартала е газоснабдено до площадката, предстои ремонт на котелните и инсталация и това е изцяло благодарение на волята на Община Стара Загора– съобщи проф. Динев.

В Община Стара Загора привършва работата и по т.нар. воден проект, в който е заложено изграждането на 3 нови колектора в града, както и доизграждане на канализацията в кв. Кольо Ганчев, АПК, СБА и ПАРК МОЛ, Лозенец.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |