Събития Сергей Станишев иска Дом паметника на Бузлуджа (видео)

Сергей Станишев иска Дом паметника на Бузлуджа (видео)

Сряда, 10 август 2011 г., 15:09
Размер на буквите
Бузлуджа

Лидерът на БСП Сергей Станишев иска да стопанисва Дом паметника на връх Бузлуджа, известен като Чинията. Той е изпратил писмо до областния управител на Стара Загора Йордан Николов, който да представи искането на премиера Бойко Борисов и на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Паметникът е в лошо състояние и се руши. Областният управител на Стара Загора Йордан Николов издаде заповед, с която забрани достъпа на лица в сградата на Дом паметник връх Бузлуджа, извършването на всякакви  технически дейности и влизането на хора в сградата за осъществяването им, като превантивна мярка за недопускането на инциденти, поради лошото състояние на недвижимия имот.

В мотивите на областния управител се посочва, че недвижимият имот Дом паметник комплекс връх „Бузлуджа”, в землището на с. Крън, община Казанлък, частна държавна собственост, е неизползваем, с нарушена конструкция и в лошо състояние, поради което е негоден за експлоатация, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Съгласно Становище с вх. № 19-00-1162/27.07.2011 г. на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” - Стара Загора, не трябва да се допуска извършването на технически дейности и влизане на хора вътре в сградата, поради наличието на неукрепени и рушащи се части от строителната конструкция.
В писмо на ръководителя на Клиентски енергоцентър - Казанлък на EVN България Електроразпределение АД, с вх. № 19-00-1162/ 27.07.2011г., се посочва, че не може да се осъществи нормално електрозахранване на Дом паметника на връх Бузлуджа, поради разкопани и демонтирани кабели, липсата на трансформатори и уредби за ниско и средно напрежение. Поради реалната възможност за злополука, становището на EVN България Електроразпределение АД - КЕЦ Казанлък е, че няма възможност за нормално захранване с електрическа енергия на сградата.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |