Събития Три тона негодно месо откриха в Раднево

Три тона негодно месо откриха в Раднево

Неделя, 07 август 2011 г., 20:50
Размер на буквите

Три тона месо с изтекъл срок на годност откри проверка на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в магазин от търговската верига "Европа" в Раднево. Информацията бе потвърдена от директора на ОДБХ в Стара Загора д-р Генади Ганчев. Отлежалите мръвки били съхранявани заедно с прясното месо, което било още едно нарушение на съществуващите правила.

Нарушения са били открити и в етикетирането на годните за консумация продукти, между които и разфасовки на млечни продукти - кашкавал и сирене.
Проверката на ОДБХ, извършена съвместно със служители на Икономическа полиция, е установила и множество други нарушения на нормативните изисквания. Има липса на нужните термометри в някои от хладилните съоръжения, констатирано е и наличие на скара, където са били предлагани готови продукти, както и транжорна за месо, за които магазинът няма нужното разрешение. Установено е също, че в търговския обект е извършвана и термична обработка на пилешки продукти, също без разрешение от съответните институции. На нарушителя са съставени пет вида протоколи, а описаното месо с изтекъл срок на годност най-вероятно ще бъде унищожено в шуменския екарисаж, каквато е практиката в подобни случаи.
Също в Раднево е извършена проверка и на пицария, намираща се на централната улица в миньорския град. Установено е, че в търговския обект няма документация за технологичния процес и системата за самоконтрол. Проверяващите от ОДБХ са връчили на управителя на пицарията констативен протокол за нарушенията.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |