Събития ЕЙ И ЕС получи най-високото отличие на областния управител

ЕЙ И ЕС получи най-високото отличие на областния управител

Четвъртък, 04 август 2011 г., 08:10
Размер на буквите

Йордан Николов присъди Почетния знак на областния управител на американската компания EЙ И ЕС като най-голям инвеститор, развиващ дейност в област Стара Загора. Компанията е и най-големият инвеститор в енергийния сектор у нас. Отличието бе връчено на директора на ТЕЦ "ЕЙ И ЕС Гълъбово" Рой Рийд. "Най-високото отличие на областния управител се връчва за пръв път в моя мандат", уточни Йордан Николов и подчерта, че ще информира за това посланика на САЩ в България Н.Пр. Джеймс Уорлик.

Компанията получава приза не само заради крупните инвестиции, а и заради мащабната си социална дейност на територията на община Гълъбово. Областният управител припомни, че в рамките на Програмата за корпоративна социална отговорност досега са реализирани проекти на обща стойност 1.450 милиона лева. През август 2010 г. EЙ И ЕС и община Гълъбово подписаха споразумение за сътрудничество, според което фирмата се ангажира да изпълни социални проекти на стойност 8.4 млн. лева през следващите 5 години.  В момента, като част от този ангажимент, се прави рехабилитация на централните пътни артерии в Гълъбово, а специална комисия от представители на общината и ТЕЦ "ЕЙ И ЕС" ще определя приоритетите за всяка следваща година, пише вестник Старозагорски новини.
Рой Рийд благодари за оказаната чест и за успешната съвместна дейност с Областна администрация - Стара Загора, за реализацията на проекта. "Разработеният преди 10 години проект имаше своите проблеми, но е чест за мен и съм горд да приема това високо отличие от името на ЕЙ И ЕС. Без подкрепата на държавната власт на всички нива няма как реализацията да се доведе до край", посочи Рийд.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |