Събития Премиерът даде старт на строителството на Лот 1 на автомагистрала Марица

Премиерът даде старт на строителството на Лот 1 на автомагистрала Марица

Вторник, 02 август 2011 г., 15:00
Размер на буквите
Първа копка на Лот 1 на АМ Марица

Министър-председателят Бойко Борисов даде старт на строежа на Лот 1 Оризово – Димитровград на автомагистрала Марица. Цената на договора за строителство на отсечката е 133 129 678,00 лв. без ДДС, а на договора за строителен надзор е 565 000,00 лв. без ДДС. Строителните дейности на 31,4-километровото трасе включват 4 паркинга, 10 надлеза, 3 подлеза, 4 моста и 5 селскостопански подлеза.

Лот 1 на АМ Марица ще бъде реализиран с финансовата подкрепа на ОП Транспорт, съфинансирана от Кохезионния фонд на ЕС. Средствата са осигурени, като 80 на сто от тях са от ЕС, а 20 % дава държавата, каза премиерът Бойко Борисов и допълни – Само вчера и днес 200 млн. лв. отиват за пътища в България, съобщиха от пресцентъра на областна администрация Стара Загора.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, който също присъства на първата копка, каза, че правителството е обещало три магистрали, но прави шест, защото освен тези три, които се строят или са довършени, се работи и по Хемус, и по София - Калотина, и по Струма.

За 20 години правителствата са построили по-малко магистрали, отколкото ние само за две години. Имаме приоритети и работим много, допълни министър Плевнелиев.

Изпълнител на отсечката от Оризово до Димитровград е италианската компания Кооператива Муратори & Чементисти, а бенефициент Агенция Пътна инфраструктура. Срокът на изпълнение на участъка е 25 месеца.
Строили сме пътища и преди две хиляди години, ще продължим да правим всичко необходимо, както досега, за да има още успешни съвместни проекти, каза посланикът на Италия у нас Н. Пр. Стефано Бенацо.

На официалната церемония по полагане на първата копка присъстваха областният управител на област Стара Загора Йордан Николов, заместникът му Галина Стоянова, представители на Агенция пътна инфраструктура, на фирмата-изпълнител, кметове от областта, директори на териториални структури и др.

В края на церемонията Бойко Борисов подари бутилката с шампанско на багериста, направил символичната първа копка.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |