Събития Гражданска отговорност се сключва само по електронен път

Гражданска отговорност се сключва само по електронен път

Четвъртък, 28 юли 2011 г., 16:35
Размер на буквите
гражданска отговорност

Задължителната застраховка Гражданска отговорност вече се сключва единствено по електронен път чрез Единната информационна система за оценка управление и контрол на риска (ЕИСОУКР). Това важи и за задължителните застраховки Злополука на пътниците в средствата за обществен превоз, Гражданска отговорност на автомобилистите, както и сертификатите Зелена карта.

Продължават специализираните полицейски проверки, част от които са и проверките за задължителната застраховка "Гражданска отговорност". От министерството на вътрешните работи съобщиха, че интензивността на проверките за застраховката не са намалявали и начинът за нейното сключване няма да рефлектира върху самите проверки.

Предстои през есента пътните полицаи да могат да проверяват шофьорите за сключена застраховка "Гражданска отговорност" като изпращат есемес към новата информационна система. Есемесът ще е безплатен за служителите на МВР и на цена на обикновено съобщение за всички граждани.

Всяка написана на бланка полица на Гражданска отговорност след 25 юли ще бъде невалидна. Електронните полици се генерират в системата на гаранционния фонд ЕИСОУКР, разпечатват се на хартия и се подписват от двете страни по договора. Хартиената полица задължително трябва да се носи от водача при шофиране. Изброените застраховки може да се сключват само от офиси на застрахователи, брокери и агенти, които разполагат с компютър, онлайн връзка с информационната система на застрахователя и принтер. На този етап само системите на застрахователите са директно свързани с ЕИСОУКР. Очаква се да отпадне проблемът със забавеното отчитане на полиците и да се покачи обхватът на "Гражданската отговорност", най-малкото с процента на забавящите се за отчитане полици.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |