Събития Показват локомотив-електромобил на Есенния панаир в Пловдив

Показват локомотив-електромобил на Есенния панаир в Пловдив

Неделя, 24 юли 2011 г., 15:42
Размер на буквите
локомотив електро

Тазгодишно издание ще се проведе от 26 септември до 1 октомври под мотото Нов живот. Нови технологии. Първият български локомотив от типа 2 в 1, който може да се движи и по релси, и по шосе, ще бъде сред експонатите на Международния технически панаир в Пловдив.

Той е проектиран от специалисти на русенската фирма Експрес сервиз, единственият производител на локомотиви у нас.

Освен класическите качества на този тип машини, новият модел ще притежава и характеристиките на електромобил. Подобни двупътни локомотиви не са познати в България, но са широко разпространени в Западна Европа. Разработката е изцяло наша, като за външния вид се консултирахме с немско дизайнерско бюро, обясни Цвете- лин Колев, мениджър на проекта на завода в Русе.
Локомотивът-електромобил ще спестява много време, защото бързо ще се придвижва от един коловоз на друг. Освен това, може да се из ползва за теглене на ремаркета с товари из цехове и складове.
В момента проектираме два типа подобни машини - с маневрен капацитет 200 и 600 т. Те са изцяло електрически, задвижвани от 2 асинхронни електромотора и голяма тягова батерия. В производството влагаме голям процент български компоненти. Първият локомотив ще е готов през септември и ще бъде експонат на Пловдивския панаир, добави Колев.

Това е една от новостите, които ще бъдат демонстрирани на най-голямо- то изложение за инвестиционни стоки в Югоизточна Европа. Неговото тазгодишно издание ще се проведе от 26 септември до 1 октомври под мотото Нов живот. Нови технологии, акценти ще бъдат зелената енергия и екологията. Авторитетният делови форум вече привлича все повече участници заради гъвкавата маркетингова политика. фирмите получават намаления в наемите на площите от 10 до 45% в зависимост от заявения размер, а към този бонус се добавят и отстъпка от 5% за плащане до 29 юли. Това дава възможност дори на малки и средни фирми да се представят на бизнес събитие от европейски мащаб, пише вестник Национална бизнес поща.

На Есенния панаир своята европейска премиера ще направи и нов модел газови нагреватели за рибари, които осигуряват топлина, но без пламък. Това се постига чрез използваната каталитична технология. Производител е холандската компания Alke B.V., а уредът ще бъде представен от българската фирма Карана. В нейната експозиция са включени и газови керамични нагреватели за тераси и градини на заведения, които са новост за българския пазар.
Как може да бъдат спестени 40% - 60% от енергията за отопление на дома и офиса ще покаже фирма Фидокс, която предлага нов модел конвектори. Те намаляват разхода на ток в сравнение със стандартните радиатори, съчетават екотехнологии и функционален дизайн, обясняват от фирмата.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |