Събития Гостите на изтрезвителя на Стара Загора намаляха. 24-часовият престой струва 20 лева

Гостите на изтрезвителя на Стара Загора намаляха. 24-часовият престой струва 20 лева

Петък, 22 юли 2011 г., 06:48
Размер на буквите

Почти двойно е намалял приемът на хора в нетрезво състояние в старозагорския изтрезвител в сравнение с първите шест месеца на миналата година. От началото на 2011 г. в заведението са приети 222 лица, докато пред 2010 г. за същия период броят им е бил над 300.

"Притеснителен факт е, че някои от лицата са приемани при нас по 2-3 пъти, което пък от своя страна говори за рецидив при злоупотребата с алкохол!", коментира главен инспектор Радостин Кадиев, началник-сектор "Охрана на обществения ред и територията" в отдел "Охранителна полиция" при ОД МВР - Стара Загора, цитиран от вестник Старозагорски новини.
През първото тримесечие в изтрезвителя са приети 90 пияни. Тенденцията обаче е с повишаването на температурите да се увеличават и прекалилите с алкохола. Техният брой варира в порядъка от 40 до 50 на месец, като засега първенството се държи от "абитуриентския" май с 49 нетрезвеници. Най-честите причини за прием в "хотела" са хулигански прояви и/или буйства.
В старозагорския изтрезвител работи екип от 5-ма души, сред които и хуманен фелдшер. В него "клиентите" задължително биват подлагани на медицински преглед. "24-часовият престой в изтрезвителя струват 20 лева. Е, има случаи, когато лицата си тръгват и след 7-8 часа...", коментира още главен инспектор Радостин Кадиев. В заведението си има прилични санитарни възли и отделни помещения за мъже и жени. Ежедневно помещенията се дезинфекцират с препарати, отделно се пръска и против паразити. Любопитното е, че тази годината в старозагорския изтрезвител е престоял и един чужденец.
За разлика от Стара Загора, още преди две години Софийска община увеличи престоя в отрезвителя си на 100 лв. Тарифите в Стара Загора не са променени от 7-8 години.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |