Събития Задържаните при операция Спокойствието остават в ареста

Задържаните при операция Спокойствието остават в ареста

Сряда, 20 юли 2011 г., 08:39
Размер на буквите
ДАИ подкуп

Шестимата задържани при операция Спокойствието, проведена от Икономическа полиция - Стара Загора, остават в ареста. Състав на Окръжен съд постанови най-тежката мярка Задържане под стража на шефа на ДАИ - Стара Загора Ангел Димитров, на неговия подчинен Деян Славов, на двамата служители на Агенция Пътна инфраструктура - Свиленград - Николай Василев и Георги Апостолов.

Същата мярка получиха Стоян Михов, ръководител на товарните превози на фирма Пи Ес Ай, която изгражда Лот 2 на автомагистрала Тракия, и на Динко Динев - собственик на фирма-подизпълнител.

Добре работещата корупционна схема с участието на държавни служители беше разбита в края на миналата седмица. В село Тракия бяха задържани в момент на получаване на подкуп в размер на 7 200 лева. двамата служители на мобилна група на Агенция Пътна инфраструктура със седалище в Свиленград. Арестувани са и даващите парите. За участие в престъпната схема са задържани шефът на ДАИ - Стара Загора Ангел Димитров и Деян Славов.

В период от 1 година назад е изградена стройна схема за получаване на регулярни подкупи, т.н. данък Спокойствие. Контролни органи на тези институции е трябвало да не проверяват товарните автомобили, извършващи превоз на инертни материали, предимно за строежа на автомагистрала Тракия, и същите автомобили да не бъдат санкционирани при констатирани от тяхна страна нарушения. Абонаментната такса на автомобил и 100 лева на месец, съобщи директорът на ОДМВР - Стара Загора комисар Алекси Алексиев.

Установено е, че към двете агенции за постъпвали пари в особено големи размери. В офиса на агенция Пътна инфраструктура в Свиленград са намерени 16 000 лева.

Постановените от Окръжен съд - Стара Загора мерки могат да бъдат обжалвани в 3-дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |