Събития Покана за подкрепа на Национален тракийски фолклорен събор Богородична стъпка

Покана за подкрепа на Национален тракийски фолклорен събор Богородична стъпка

Сряда, 20 юли 2011 г., 08:33
Размер на буквите
Богородична стъпка Национален тракийски фолклорен събор Богородична стъпка

На 27 август 2011 г. на Старозагорските минерални бани ще се проведе Шестото издание на Национален тракийски фолклорен събор Богородична стъпка. Съборът се провежда под патронажа на кмета на Община Стара Загора. В него ще участват над 2500 души. Инициатори на събора са Община Стара Загора, Тракийско дружество Одринска епопея и кметството на Старозагорски минерални бани.

Организаторите си поставят две основни цели - да привлекат повече туристи в курортното селище, което има древна история, разполага с добра хотелска база и красива природа, както и да бъде изграден Еврорегион Тракия между България, Гърция и Турция на базата на богатото културно-историческото наследство и природни дадености на този балкански регион.

Поради финансови ограничения е затруднено участието в събора на фолклорни състави от Гърция и Турция, които биха му дали сериозен международен облик. Те все още могат да се включат в Тракийския фолклорен събор.  
Организаторите търсят подкрепата на фирми и организации от района на Беломорска Тракия в Гърция и Турция, а също така и спонсори от България, които да поемат разноските на изпълнителите от съседните държави. Съставите, които ще участват в събора, могат да бъдат определени от спонсорите.

Повече информация за Тракийския фолклорен събор Богородична стъпка можете да получите от сайта на Тракийско дружество Одринска епопея.

Търговско-промишлена палата – Стара Загора подкрепя събитието. То е една от формите за популяризиране на културно-историческото наследство на региона на Стара Загора и атрактивен начин за привличане на туристи.

Търговско-промишлена палата – Стара Загора се обръща към заинтересованите фирми и организации с молба за съдействие за осигуряване на участието на фолклорни групи от Беломорска Тракия в Гърция и Турция.

При проявен интерес можете да се обръщате към Търговско-промишлена палата - Стара Загора или директно към основния организатор Тракийско дружество Одринска епопея: Петра Мечева, председател - тел. 087/ 861 5902 и Цанко Атанасов, координатор – тел. 088/ 849 0565, e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |