Събития Възможности за туризъм през всички сезони ще рекламира България

Възможности за туризъм през всички сезони ще рекламира България

Четвъртък, 05 ноември 2009 г., 22:53
Размер на буквите

Рекламната стратегия на България като туристическа дестинация за 2010 г. ще бъде цялостно ревизирана, заяви зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. Използваните досега рекламни канали ще се преразгледат и ще се изберат най-ефективните или нови. Броят на изложенията, в които ще бъде представена страната ни, ще бъдат ограничени, а България ще се рекламира като дестинация за целогодишен туризъм, в която освен ски и море има възможности и за SPA, културен и исторически туризъм.

През миналата година държавата е финансирала участие на туристически борси, на които са присъствали само една-две фирми, коментира Маринов. Предстои да се определят кои са стратегически важните за страната изложения. Вече са отпаднали три от тях до края на тази година - в Барселона, Брюксел и Лайпциг. Ще намалим и площта на българските щандове и ще наемаме местни фирми за изграждането им, за да пестим средства, заяви Маринов. Не е нормално цената за изграждане на щанд да бъде 2-3 пъти по-висока от наема на изложбената площ, а това се е случвало в 40% от случаите досега, допълни той, цитиран от вестник Пари.

През следващата седмица Иво Маринов ще се срещне с представители на CNN и Eurosport за преговори за имиджовата реклама на страната ни. До момента рекламата по CNN не е докарала в страната и 10 туристи, коментира Валентин Йосифов, изп. директор на германския туроператор TUI България. Вчера той и шефът на компанията за региона Геро Еден бяха на среща със зам.-министър Маринов, за да обсъдят сътрудничеството в сферата на рекламата на страната ни на германския пазар, който е водещ за летния сезон. Предстои да се срещнем и с хотелиерите, за да определим конкретните стъпки и бюджета на инициативата, каза Маринов. При сегашната криза е много важно още отсега да започне рекламата на България за Лято 2010 г., смята Геро Еден.

За зимния сезон няма да повторим кампанията с безплатните лифт карти, с която привличахме туристи миналата зима, каза Маринов. Според него тя не е била ефективна и дори все още някои от финансовите разплащания не са приключени. В бюджета няма да има средства и за субсидиране на визите за руските туристи, както бе направено за летния сезон, допълни той.
В бюджет 2010 са заложени 3.145 млн. лв. за туристическа реклама на страната ни - почти колкото през тази година. Догодина финансова подкрепа за реклама ще дойде и от шестте европроекта на Държавната агенция по туризъм на стойност около 40 млн. лв. Засега изпълнението им зацикля заради забавяне в провеждането на обществени поръчки.

България ще участва с рекламен щанд от 252 кв. м на световното изложение World Travel Market в Лондон, което ще се проведе от 9 до 12 ноември. На него ще се представят 20 съизложителя - общините София и Пловдив, 15 туристически фирми и три компании само с рекламни материали без представител. Акцент в българското участие ще бъде представянето на специализирани форми на туризъм - културно-познавателен, спортен и приключенски туризъм. Щандът се изгражда от фирма Стройтек. Тя спечели обществена поръчка за 1.47 млн. лв. и ще отговаря за туристическите щандове и през 2010 г. в Берлин, Москва и Киев.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |