Събития Продажбата на имот, в който се намира и магазин Roda в Стара Загора, се провали

Продажбата на имот, в който се намира и магазин Roda в Стара Загора, се провали

Вторник, 19 юли 2011 г., 11:34
Размер на буквите
имоти цени Стара Загора

Сделката за продажбата на имот в Стара Загора, собственост на И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ, на стойност 11 млн. евро се е провалила заради отказ на купувача. Става дума за Имот Загора, който включва терен и търговски център, за който през септември 2010 г. беше подписан предварителен договор с Блу Бокс - 2.

Това стана ясно от официалното съобщение на дружеството.

Имотът се намира в Стара Загора и е разположен на 22,8 хил. кв. м. Върху него има изграден търговски център на три етажа с разгъната застроена площ от 15,4 хил. кв. м и хранителен магазин на един етаж и площ от 3.2 хил. кв. м. Сградите са заети на 100%, като наемателите са магазините за мебели АИ-КО и Моббо и хранителната верига на Mercator (Roda). Строителството беше финансирано с кредит от Райфайзенбанк (България) в размер на 9,5 млн. евро, от който към края на март 2011 г. непогасени са били 8.7 млн. евро, се посочва в тримесечния доклад на дружеството. От документа още става ясно, че наемите от обекта са основният източник на приходи на фонда. И Ар Джи Капитал - 3 притежава още два имота в София и парцели във Варна и Бургас, но върху тях няма постройки, пише вестник Пари.

Съгласно предварителното споразумение с Блу Бокс - 2, което е еднолична собственост на регистрираното в Кипър Bluehouse Accession Project III Ltd, за подписването на окончателен договор купувачът трябваше успешно да проведе финансово-правен анализ и да си осигури банково финансиране за сделката.

Договорената цена от 11 млн. евро не включва ДДС, а всички местни данъци и такси се предвиждаше да бъдат за сметка на "Блу Бокс - 2". Сумата по сделката трябваше да бъде изплатена в двумесечен срок след подписването на договора. На проведеното общо събрание в средата на май акционерите на И Ар Джи Капитал -3 потвърдиха решението на ръководството за продажба на имота в Стара Загора при тези параметри.

И Ар Джи Капитал - 3 е едно от дружествата за секюритизация на недвижими имоти, които бяха учредени от Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ) между 2004 и 2006 г. Към момента фондът държи пряко 46.67% от капитала на компанията, както и 6,70% косвено чрез Бългериън-америкън пропърти мениджмънт, което е 100% собственост на БАИФ.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |