Събития Служителите на Загорка АД превърнаха едноименния парк в желано място за отдих

Служителите на Загорка АД превърнаха едноименния парк в желано място за отдих

Четвъртък, 14 юли 2011 г., 14:19
Размер на буквите
Загорка екология Ден на доброволчеството

Над 200 служители на Загорка АД се включиха в Деня на доброволчеството, организиран от пивоварната. Инициативата е част от програмата за устойчиво развитие на компанията - Създаваме по-добро бъдеще. Доброволците почистиха парк Загорка, като отпадъците се събираха разделно с подкрепата на Екопак България. Участниците в Деня на доброволчеството ремонтираха и боядисаха скамейките, монтираха и нови.

В мероприятието взеха участие близо 200 служители на Загорка, които с доброволния си труд допринесоха за облагородяването на пространството. Към тях се присъединиха и представители на Еко клуб „Приятели на водата” от гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан”.
30 нови кошчета за боклук бяха поставени около езерото и по алеите в западната част на парка; 15 нови пейки бяха инсталирани, а 25 ремонтирани. Пивоварите бяха подготвили инструменти и материали за всички участници спрямо различните дейности. По време на инициативата доброволците от Загорка почистваха и събираха разделно отпадъците, боядисаха всички пейки, както и моста над преливника. След приключване на дейностите бяха събрани общо 112 чувала с отпадъци, от които 40 жълти (с метални и пластмасови опаковки), 21 сини (с хартия), 10 зелени (със стъкло) и 41 черни (с общи отпадъци). Екопак България, партньор на събитието, се погрижи за извозването на всички събрани отпадъци и тяхното рециклиране.

Мероприятието стартира в 14:15 часа от специално обозначен сборен пункт с кратко официално откриване, в което участие взе проф. Димитър Динев, заместник кмет на град Стара Загора. Той похвали организаторите за добрата инициатива и заяви намерението на Общинска администрация да предложи на Общински съвет – Стара Загора да преименува Парк „Бедечка” в Парк „Загорка”. Александър Бринкеринк, Мениджър Пивоварна, даде старт на инициативата и сподели, че компанията има намерение дългосрочно да се грижи за прекрасния парк на Стара Загора.

С доброволческия ден служителите на „Загорка” АД изразяват отговорността си към общността на град Стара Загора. От пивоварната имат намерението да продължат с подобни дейности и в бъдеще, като ги превърнат в традиция. С това „Загорка” АД  отправи и своя призив към гражданите на Стара Загора да се присъединят към усилията на пивоварната да създава по-добро бъдеще.
Доброволческите дейности на пивоварна Загорка се осъществиха под патронажа на Община Стара Загора, както и с подкрепата на Екопак България.

 

Загорка доброволци Загорка Деня на доброволчеството Загорка Загорка Загорка почистване Загорка Загорка Загорка Ден на доброволчеството Загорка
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |