Събития Петима от операция Трансферите остават зад решетките

Петима от операция Трансферите остават зад решетките

Вторник, 12 юли 2011 г., 07:57
Размер на буквите

Постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" постанови вчера състав на Окръжен съд - Стара Загора, за петимата задържани при специализираната полицейска операция под кодовото наименование "Трансферите". Операцията бе осъществена на 7 юли тази година.

42-годишният Мирослав Караджов е обвинен по чл.321, ал.3, т.1 от НК за организиране и ръководене на престъпна група, извършваща компютърни измами и пране на пари. Пред съда вчера адвокатът му представи свидетелство, че страда от параноидна шизофрения, но не се води на отчет в Психодиспансера.
Останалите четирима - Константин Георгиев, Светлин Добрев, Драгомир Стоянов и Янко Къзлачев, са обвинени по чл.321, ал.3, т.2 за участие в престъпната група. Караджов може да получи между 5 и 15 години лишаване от свобода, а останалите четирима - между 3 и 10 години.

Назначените служебни защитници настояваха за по-леки мерки - парична гаранция или домашен арест. Те изразиха недоволство от това, че са успели да се запознаят едва с първия от общо осемте тома материали по делото.
Мотивите на съда за постановяването на най-тежката мярка за неотклонение бяха, че лицата могат да се укрият или да извършат друго престъпление. Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив, пише вестник Старозагорски новини.
Припомняме, че според оповестената от полицията информация, участниците в групата незаконно са придобивали данни за сметките на чуждестранни физически и юридически лица, като използвали редица слабости в защитата на банковите институции или непредпазливост на клиентите. След като се сдобивали с ценната информация, те нареждали парични преводи чрез интернет-банкиранe към банкови сметки, открити в български банки на името на подставени лица - криминално проявени, хора в тежко материално състояние или психично нестабилни. Доказаните щети са в размер на 160 000 лева.
При операцията са извършени претърсвания на шест адреса и два автомобила, използвани от задържаните. Криминалистите са открили и иззели множество банкови документи, документи на автомобили, копия на лични карти, преносими и настолни компютри, мобилни телефони, флаш-памети и др.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |