Събития Енел Куоре Онлус благоустроява Дома за деца в с. Петрово

Енел Куоре Онлус благоустроява Дома за деца в с. Петрово

Четвъртък, 07 юли 2011 г., 19:02
Размер на буквите

Италианската нестопанска организация "Енел Куоре Онлус" дари над 150 000 лева за голям ремонт и подобрения на Дома за деца с умствена изостаналост в старозагорското село Петрово, съобщиха от Пресцентъра на Общината. От началото на юли т.г. фирмата-изпълнител "ВИТО-95" ООД от Стара Загора започна работа по доставка и монтаж на асансьор в Дома, изграждане на шахта, на рампа за инвалиди до първия етаж, ремонт на тавани в спалните помещения на третия етаж и др.

"Изразяваме нашите най-искрени и сърдечни благодарности за проявената отзивчивост, с която "Енел Куоре Онлус" споделя нашите цели и програми в социалната политика" - се казва в официалното писмо на кмета на общината проф.Светлин Танчев до ръководството на организацията.
Enel Cuore е нестопанска организация, основана от Enel през 2003 г. Тя търси инициативи, нуждаещи се от социална солидарност, в Италия и по света. Enel Cuore оказва конкретна, целенасочена и видима подкрепа заедно с други асоциации, неправителствени организации, институции и доброволчески организации за социална и социо-здравна подкрепа; защита на човешките права на хора в неравностойно положение, предимно деца и възрастни хора; образование - чрез построяване на училища и учебни съоръжения в развиващите се страни. Специално внимание се отделя на хората с увреждания, които се подкрепят от проектите на Enel Cuore за социално приобщаване чрез аматьорски спорт. Досега Enel Cuore е дарила около 30 млн. евро и е разработила над 300 проекта в Италия и по света.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |