Събития В Стара Загора намалиха цената на хляба с 20 стотинки

В Стара Загора намалиха цената на хляба с 20 стотинки

Четвъртък, 05 ноември 2009 г., 18:20
Размер на буквите

С 20 стотинки по-евтин се продава хляб тип "Добруджа" на старозагорската фирма "Хлебопроизводство" ЕООД. Така за самун "Стара Загора" от 700 грама вместо 1 лев, плащаме 80 стотинки. С 10 стотинки е понижена и цената на типовия хляб, а половинкилограмовата разфасовка вече струва 70 стотинки. По-ниските цени са валидни от 1 ноември.

"Финансовата криза и предстоящият зимен сезон, в който бюджетът на семействата се увеличава, са причина да намалим цената на произвежданите от нас и най-търсени видове хляб. Засега смятаме да държим тази по-ниска цена, дано не ни стигне газова криза през зимата. Още помним 6 януари тази година, когато трябваше да минаваме на петрол. При нас цялото производство е газифицирано", каза пред вестник Старозагорски новини зам.-управителят на "Хлебопроизводство" - Стара Загора, Теодора Михайлова.
Съвсем по каноните на пазарната икономика, вчера - 3 ноември, още един голям хлебопроизводител в региона - "Яница" - Нова Загора, намали цената на хляб "Добруджа" и "Типов" съответно с 20 и 10 стотинки.
"Когато технологията на производство е идентична, нормално е конкуренти да продават на еднакви цени. Логично клиентът ще купи същата стока, но за по-ниска цена", коментира г-жа Михайлова свалянето на цената на насъщния от друга фирма в бранша.
Досега Стара Загора бе един от градовете с най-скъпия хляб в България, а много често пенсионерските протести атакуваха "Хлебопроизводство" ЕООД и Общината, която е акционер в дружеството.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |